Tarta cu spanac si sunca afumata

Printeaza

Tarta cu spanac si sunca afumata din: faina, margarina, oua, apă, sare, spanac proaspăt sau congelat, şunculiţă afumată, ceapa, cascaval, smântână, piept de pui fiert, sare, ulei.

Tarta_cu_spanac_si_sunca_afumata

Ingrediente:

  • 300 g faină
  • 125 g margarina
  • 1 ou
  • 2 linguri apă
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g spanac proaspăt sau congelat
  • 300 g şunculiţă afumată
  • 1 ceapă
  • 200 g caşcaval
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • 200 g piept de pui fiert
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu mar­garina, oul, două lin­guri de apă, un praf de sare şi frămânţi un aluat tare.

Opreşti un sfert din el, iar restul îl întinzi într-o foaie subţire, îl aşezi într-o formă de tartă unsă şi ta­petată, îmbrăcând şi pere­ţii acesteia.

Opăreşti spanacul bi­ne spălat în apă cloco­tită cu sare şi îl laşi să se scurgă.

Opreşti câteva felii subţiri de şunculiţă, iar restul o tai bucăţele şi o că­leşti în puţin ulei.

Adaugi ceapa tocată, spanacul şi laşi pe foc 10 minute. Con­dimentezi cu sare, iar caş­cavalul îl razi şi îl amesteci cu smântână şi ouăle.

Torni amestecul de smântână în forma de tartă, pui compoziţia cu spanac şi pieptul de pui tă­iat cuburi. Din aluatul ră­mas faci suluri subţiri, pe care le aşezi sub formă de grilaj peste tartă.

O in­troduci la cuptor pentru 30-4C de minute. Cu 10 mi­nute nainte să fie gata, pui feliile de şunculiţă oprite.

Tarta cu spanac si sunca afumata

Tarta_cu_spanac_si_sunca_afumata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.