Tarta cu spanac si sunca afumata
PrinteazaTarta cu spanac si sunca afumata din: faina, margarina, oua, apă, sare, spanac proaspăt sau congelat, şunculiţă afumată, ceapa, cascaval, smântână, piept de pui fiert, sare, ulei.
Ingrediente:
- 300 g faină
- 125 g margarina
- 1 ou
- 2 linguri apă
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 300 g spanac proaspăt sau congelat
- 300 g şunculiţă afumată
- 1 ceapă
- 200 g caşcaval
- 2 ouă
- 100 g smântână
- 200 g piept de pui fiert
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Amesteci făina cu margarina, oul, două linguri de apă, un praf de sare şi frămânţi un aluat tare.
Opreşti un sfert din el, iar restul îl întinzi într-o foaie subţire, îl aşezi într-o formă de tartă unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii acesteia.
Opăreşti spanacul bine spălat în apă clocotită cu sare şi îl laşi să se scurgă.
Opreşti câteva felii subţiri de şunculiţă, iar restul o tai bucăţele şi o căleşti în puţin ulei.
Adaugi ceapa tocată, spanacul şi laşi pe foc 10 minute. Condimentezi cu sare, iar caşcavalul îl razi şi îl amesteci cu smântână şi ouăle.
Torni amestecul de smântână în forma de tartă, pui compoziţia cu spanac şi pieptul de pui tăiat cuburi. Din aluatul rămas faci suluri subţiri, pe care le aşezi sub formă de grilaj peste tartă.
O introduci la cuptor pentru 30-4C de minute. Cu 10 minute nainte să fie gata, pui feliile de şunculiţă oprite.
Tarta cu spanac si sunca afumata
Pofta buna!