Tarta cu spanac şi şunca

Printeaza

O reteta de tarta cu spanac si sunca din: aluat, spanac, ceapa, ulei de floarea soarelui, sunca, oua, lapte si mustar de dijon.

Ingrediente:Tarta cu spanac şi şunca

  • 500 g aluat fraged, gata preparat
  • 250 g spanac
  • 1 ceapă, tăiată peştişor
  • 1 lingură ulei de floarea soarelui
  • 300g şuncă, tăiată cuburi
  • 6 ouă, bătute
  • 5 linguri lapte sau smântână
  • 1 linguriţă muştar de Dijon

 

Mod de preparare:

Preîncâlzeşte cuptorul la 6/200 C. Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi aşază foaia pe o tavă de copt cu baza detaşabilă (cu diametrul de cca 23 cm), lăsând să atârne marginile foii. înţeapă aluatul cu o furculiţă, acoperă cu hârtie pergament, pune deasupra fasole boabe şi coace în orb 15 minute.

Scoate fasolea şi hârtia, unge cu ou bătut şi dă din nou la cuptor, să se coacă 10 min, până se rumeneşte. Lasă la răcit câteva minute, apoi îndepărtează aluatul în exces cu un cuţit. Intre timp, pune spanacul într-o pungă alimentară şi ţine-l în cuptorul cu microunde, la prima treaptă de temperatură, până se J înmoaie; lasă să se răcească, apoi stoarce-l.

Căleşte ceapa in ulei, adaugă spanacul şi şunca, apoi toarnă amestecul peste aluat. Bate ouăle, laptele si muştarul, asezonează şi toarnă peste ames¬tecul de şuncă. Coace 30 min şi lasă la răcit înainte de a servi.

Tarta cu spanac şi şunca

Tarta cu spanac şi şunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.