Tartă cu spanac
PrinteazaO reteta gustoasa de tarta cu spanac, telemea, branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, margarina, praf de copt, sare.
- 300 g spanac
- 250 g telemea
- 100 g brânză de capră
- 150 g smântână
- 2 ouă
- 1 linguriţă cu ghimbir proaspăt ras
- 50 g caşcaval
Ingrediente aluat:
- 350 g făină
- 3 linguri cu smântână
- 50 g margarină
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 1 ou
- 1 linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, frământă făina cu praful de copt, oul, smântână, margarina topită şi răcită şi sarea.
Separat, zdrobeşte brânzeturile cu furculiţa, amestecă-le cu smântână şi ouăle bătute. La final, încorporează spanacul opărit separat şi scurs şi întinde aluatul într-o formă de tartă.
Toarnă amestecul de brânzeturi şi presară deasupra caşcavalul ras. Lasă la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Tartă cu spanac
Pofta buna!