Tarta cu sparaghel si blat de foi

Printeaza

O reteta de tarta cu sparanghel si blat de foi din: sparanghel verde, aluat de foi, oua, smantana, cascaval, piper si sare.

Ingrediente:Tarta cu sparaghel si blat de foi

  • 300 g sparanghel verde
  • 400 g aluat de foi
  • 2 oua
  • 150 ml smantana
  • 300 g cascaval
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se decupeaza capetele vestejite sau tari ale tijelor de sparanghel pana la 1 cm. Se decojeste treimea interioara, cu instrumentul de curatat cartofii, mergand cu aieturile spre varf. Se pune la fiert apa cu sare intr-o oala mare; cand clocoteste, se asaza sparanghelul si se lasa sa fiarba circa 5 minute.

Se scurge imediat si se trece sparanghelul prin jet de apa rece, pentru a se mentine de un verde frumos. Se incinge cuptorul la 200C. Din aluatul de foi se intind cu sucitorul 4 foi de circa 15×30 cm. Aluatul ramas se taie fasii late de 1 cm.

Se ung marginile foilor cu ou batut si se asaza de jur-imprejur fasiile de aluat, astfel incat sa formeze o margine inalta. Se ung din nou cu ou si se asaza cu atentie pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se bate smantana cu oul ramas, sare si piper. Se repartizeaza pe blaturi, se presara cascaval ras si se asaza tije de sparanghel; se coace la cuptor circa 12 minute, pana ce se rumeneste. Tarta se poate servi calda sau rece.

Tarta cu sparaghel si blat de foi

Tarta cu sparanghel si blat de foi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.