Tarta cu sparaghel si blat de foi
PrinteazaO reteta de tarta cu sparanghel si blat de foi din: sparanghel verde, aluat de foi, oua, smantana, cascaval, piper si sare.
- 300 g sparanghel verde
- 400 g aluat de foi
- 2 oua
- 150 ml smantana
- 300 g cascaval
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se decupeaza capetele vestejite sau tari ale tijelor de sparanghel pana la 1 cm. Se decojeste treimea interioara, cu instrumentul de curatat cartofii, mergand cu aieturile spre varf. Se pune la fiert apa cu sare intr-o oala mare; cand clocoteste, se asaza sparanghelul si se lasa sa fiarba circa 5 minute.
Se scurge imediat si se trece sparanghelul prin jet de apa rece, pentru a se mentine de un verde frumos. Se incinge cuptorul la 200C. Din aluatul de foi se intind cu sucitorul 4 foi de circa 15×30 cm. Aluatul ramas se taie fasii late de 1 cm.
Se ung marginile foilor cu ou batut si se asaza de jur-imprejur fasiile de aluat, astfel incat sa formeze o margine inalta. Se ung din nou cu ou si se asaza cu atentie pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se bate smantana cu oul ramas, sare si piper. Se repartizeaza pe blaturi, se presara cascaval ras si se asaza tije de sparanghel; se coace la cuptor circa 12 minute, pana ce se rumeneste. Tarta se poate servi calda sau rece.
Tarta cu sparaghel si blat de foi
Pofta buna!