Tarta cu sunca si branza feta din: aluat congelat de foitaj, roşii, branza feta, sare, piper, sunca uscata, frunz de busuioc Ingrediente: un pachet aluat congelat de foitaj 2 roşii 150 g brânză feta 2 ouă piper 100 smântână Ingrediente pentru servit: 200 g şuncă uscată câteva frunze busuioc Mod de preparare: Aluatul se pune mai […]
Tarta cu sparanghel si sunca
PrinteazaTarta cu sparanghel si sunca din: sparanghel alb sau verde, sare, sunca, aluat de foi refrigerat, faina, caşcaval Emmentaler, boabe de piper.
Ingrediente:
- 500 g sparanghel alb sau verde
- sare
- 100 g şuncă
- 400 g aluat de foi refrigerat
- făină pentru tapetat planşeta
- 300 g caşcaval Emmentaler
- 1 linguriţă boabe de piper pisate
Mod de preparare:
Se curăţă sparanghelul şi se decupează capetele lemnoase; se decojeşte sparanghelul alb în dreptul treimii inferioare.
Se pun tijele la fiert în apă clocotită cu sare timp de cca 5 min.
Se scot, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat de mărimea tăvii de copt.
Se transferă cu grijă pe hârtie de copt şi se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa.
Se rade caşcavalul pe râzătoare mare şi se presară pe aluat.
Se aşază deasupra tijele de sparanghel şi se presară piper pisat şi bucăţele de şuncă.
Se coace în cuptorul încins la 180 °C până se rumeneşte (cca 20-25 min).
Tarta cu sparanghel si sunca
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Tarta cu fasole verde cu mozzarella, sunca si rosii uscate
Tarta cu fasole verde cu mozzarella, sunca si rosii uscate din: fasole verde, mozzarella, sunca, rosii usacate, aluat de tarta, smântână fermentată, smântână dulce. Ingrediente: 250 g fasole verde 125 g mozzarella 100 g şuncă 6 roşii uscate în ulei (de la borcan) 1 pachet aluat de tartă (congelat) 200 ml smântână fermentată 2 linguri smântână dulce Mod […]
Pofta buna!