Tarta cu sparanghel si sunca

Printeaza

Tarta cu sparanghel si sunca din: sparanghel alb sau verde, sare, sunca, aluat de foi refrigerat, faina, caşcaval Emmentaler, boabe de piper.

Tarta_cu_sparanghl_si_sunca

Ingrediente:

  • 500 g sparanghel alb sau verde
  • sare
  • 100 g şuncă
  • 400 g aluat de foi refrigerat
  • făină pentru tapetat planşeta
  • 300 g caşcaval Emmentaler
  • 1 linguriţă boabe de piper pisate

Mod de preparare:

Se curăţă sparanghelul şi se decupează capetele lem­noase; se decojeşte sparan­ghelul alb în dreptul treimii inferioare.

Se pun tijele la fiert în apă clocotită cu sare timp de cca 5 min.

Se scot, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat de mărimea tăvii de copt.

Se transferă cu grijă pe hârtie de copt şi se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa.

Se rade caşcavalul pe râ­zătoare mare şi se presară pe aluat.

Se aşază deasupra tijele de sparanghel şi se presară piper pisat şi bucăţele de şuncă.

Se coace în cuptorul încins la 180 °C până se rumeneşte (cca 20-25 min).

Tarta cu sparanghel si sunca

Tarta_cu_sparanghl_si_sunca

Pofta buna!


 

Poate te intereseaza si:

Tarta cu sunca si branza feta

Tarta cu sunca si branza feta din: aluat congelat de foitaj, roşii, branza feta, sare, piper, sunca uscata, frunz de busuioc Ingrediente:  un pachet aluat congelat de foitaj  2 roşii  150 g brânză feta  2 ouă  piper  100 smântână Ingrediente pentru servit:  200 g şuncă uscată  câteva frunze busuioc Mod de preparare: Aluatul se pune mai […]

Tarta cu fasole verde cu mozzarella, sunca si rosii uscate

Tarta cu fasole verde cu mozzarella, sunca si rosii uscate din: fasole verde, mozzarella, sunca, rosii usacate, aluat de tarta, smântână fermentată, smântână dulce. Ingrediente:  250 g fasole verde 125 g mozzarella  100 g şuncă 6 roşii uscate în ulei (de la borcan) 1 pachet aluat de tartă (congelat) 200 ml smântână fermentată 2 linguri smântână dulce   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.