Tarta cu sparanghel

Printeaza

Tarta cu sparanghel din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel, branza telemea, cascaval.

Ingrediente:

aluatul:

  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 ml iaurt
  • 300 g faina
  • sare

umplutura:

  • 2 oua
  • 6 rosii
  • 8 fire sparanghel
  • 300 g branza telemea
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval

 

Mod de preparare:

Preparăm aluatul. Frecăm untul cu un praf de sare. Adăugăm iaurtul şi ouăle bătute. Presărăm făina şi frământăm. Păstrăm la rece.

Intre timp, pregătim umplutura. Frecăm brânza rasă cu untul moale. Adăugăm ouăle bătute.

Intindem o foaie din aluat. Ungem cu unt câteva forme mici de tartă şi punem foi de aluat, decupate pe măsură.

Turnăm umplutură în fiecare. Adăugăm roşii întregi şi fire de sparanghel. Radem caşcaval pe deasupra şi coacem 45 minute la foc moderat.

Sparanghelul poate fi pus 3-4 minute pe grătar înainte de a-l pune în tartă. Va fi mai fraged.

Tarta cu sparanghel

Tarta_cu_sparanghel

Pofta buna!

 

 

 

 

Pastarnac glazurat

Pastarnac glazurat din: pastarnac, unt, ceapa, indulcitor, concentrat de vita, paprika. Rădăcina de pastarnac poate fi folosită în diverse moduri culinare. Poate fi consumată crudă, tăiată felii subțiri și adăugată în salate, sau poate fi gătită prin fierbere, coacere sau prăjire. Pastarnacul are un gust dulce și ușor aromatic, cu nuanțe de nucșoară și piper. Este […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.