Pastarnac glazurat din: pastarnac, unt, ceapa, indulcitor, concentrat de vita, paprika. Rădăcina de pastarnac poate fi folosită în diverse moduri culinare. Poate fi consumată crudă, tăiată felii subțiri și adăugată în salate, sau poate fi gătită prin fierbere, coacere sau prăjire. Pastarnacul are un gust dulce și ușor aromatic, cu nuanțe de nucșoară și piper. Este […]
Tarta cu sparanghel
PrinteazaTarta cu sparanghel din: oua, unt, iaurt, faina, sare, rosii, sparanghel, branza telemea, cascaval.
Ingrediente:
aluatul:
- 2 oua
- 50 g unt
- 50 ml iaurt
- 300 g faina
- sare
umplutura:
- 2 oua
- 6 rosii
- 8 fire sparanghel
- 300 g branza telemea
- 50 g unt
- 100 g cascaval
Mod de preparare:
Preparăm aluatul. Frecăm untul cu un praf de sare. Adăugăm iaurtul şi ouăle bătute. Presărăm făina şi frământăm. Păstrăm la rece.
Intre timp, pregătim umplutura. Frecăm brânza rasă cu untul moale. Adăugăm ouăle bătute.
Intindem o foaie din aluat. Ungem cu unt câteva forme mici de tartă şi punem foi de aluat, decupate pe măsură.
Turnăm umplutură în fiecare. Adăugăm roşii întregi şi fire de sparanghel. Radem caşcaval pe deasupra şi coacem 45 minute la foc moderat.
Sparanghelul poate fi pus 3-4 minute pe grătar înainte de a-l pune în tartă. Va fi mai fraged.
Tarta cu sparanghel
Pofta buna!