Tarta cu stafide si mere
PrinteazaTarta cu stafide si mere din: faina, zahar, unt, galbenusuri, apa, lapte, mere, stafide, suc de lamaie, scortisoara.
aluat:
- 150 g faina
- 100 g zahar
- 170 g unt rece, taiat in cubulete
- 2 galbenusuri batute cu 2 linguri apa
- sare
umplutura:
- 100 g faina
- 75 g zahar
- 50 ml ulei
- 50 ml lapte
- 800 g mere
- 2 oua+2 albusuri
- 100 g stafide
- 1 lingurita scortisoara
- 2 lingurite suc de lamaie
- zahar pudra pentru ornare
Mod de preparare:
Amestecaţi cu vârful degetelor ingredientele pentru aluat, până obţineţi un aluat nisipos. Puneţi-l la rece pentru cel puţin 20 de minute. Frecaţi ouăle şi albuşurile cu zahărul, adăugaţi laptele şi uleiul, apoi făina, sucul de lămâie, scorţişoara.
Omogenizaţi bine amestecul. Curăţaţi merele de seminţe şi cotoare, apoi tăiaţi-le în felii foarte subţiri. Intindeţi din aluat o foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Puneţi cu lingura un strat din compoziţia cu ouă şi peste acesta aşezaţi felii suprapuse de mere şi presăraţi stafide.
Repetaţi această operaţiune până la terminarea ingredientelor. Stratul de deasupra să fie din mere şi stafide. Coaceţi la foc potrivit şi tăiaţi tarta după ce s-a răcit puţin. Presăraţi zahăr pudră înainte de servire.
Tarta cu stafide si mere
Pofta buna!