Tarta cu stafide si pere
PrinteazaIngrediente:
- 4 ouă
- 130 g făină
- 125 g zahăr tos
- 100 g unt
- 50 g stafide
- 200 g ciocolata
- două pere
- vin alb dulce
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- ghimbir
- bicarbonat
- sare
- suc de lămîie
- frişcă
- compot de struguri
Mod de preparare:
Perele se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează căsuţa cu seminţe şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu suc de lămîie şi se ţin într-un castron acoperit. Intr-un vas înalt se pun untul moale, ciocolata albă topită la bain-marie, zahărul tos, zahărul vanilinat şi un praf de sare.
Se mixează pînă cînd capătă aspectul unei creme, se adaugă ouăle, două linguri de vin dulce, o jumătate de linguriţă de ghimbir ras şi o linguriţă de bicarbonat.
Se mixează, se adaugă faina, stafidele şi perele cu sucul de lamaie Se amestecă, se toarnă intr-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, se introduce în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc potrivit.
Se poate servi şi rece, cu frişcă sau compot de struguri.
Poftă bună!