Tarta cu stafide si pere

Printeaza

Tarta cu stafide si pere

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 130 g făină
  • 125 g zahăr tos
  • 100 g unt
  • 50 g stafide
  • 200 g ciocolata
  • două pere
  • vin alb dulce
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • ghimbir
  • bicarbonat
  • sare
  • suc de lămîie
  • frişcă
  • compot de struguri

 

Mod de preparare:

Perele se spală, se curăţă de coajă, se îndepărtează căsuţa cu seminţe şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu suc de lămîie şi se ţin într-un castron acoperit. Intr-un vas înalt se pun untul moale, ciocolata albă topită la bain-marie, zahărul tos, zahărul vanilinat şi un praf de sare.

Se mixează pînă cînd capătă aspectul unei creme, se adaugă ouăle, două linguri de vin dulce, o jumătate de linguriţă de ghimbir ras şi o linguriţă de bicarbonat.

Se mixează, se adaugă faina, stafidele şi perele cu sucul de lamaie Se amestecă, se toarnă intr-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină, se introduce în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc potrivit.

Se poate servi şi rece, cu frişcă sau compot de struguri.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.