Tarta cu struguri, coaja de lamaie si ricotta
PrinteazaTarta cu struguri, coaja de lamaie si ricotta din: făină, unt, sare, boabe de struguri, zahăr, coaja de lamaie, oua, ricotta, zahăr pudră sau miere.
Ingrediente:
- 280 g făină
- 180 g unt
- 1 praf sare
- 350 g boabe de struguri fără sâmburi
- 150 g zahăr
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 ou
- 250 g ricotta
- zahăr pudră sau miere
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu unt şi sare, cu vârfurile degetelor, până ce se obţine o compoziţie sfărâmicioasă.
adaugă apoi 3 linguri cu apă rece şi se frământă un aluat omogen. Se înfăşoară în folie transparentă şi se lasă la frigider cca 30 min.
întinde o foaie dreptunghiulară de aluat (25 x 40 cm); se unge cu ou bătut şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
amestecă zahărul cu coajă de lămâie şi jumătate din cantitate se presară pe foaia de aluat.
repartizează deasupra ricotta, lăsând de jur-împrejur o margine liberă lată de 1 cm.
presară deasupra boabe de struguri şi restul de zahăr cu lămâie; se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Se lasă să se răcească prăjitura, se pudrează cu zahăr sau se toarnă miere.
Tarta cu struguri, coaja de lamaie si ricotta
Pofta buna!