Tarta suedeza cu mere si ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, praf de copt, gelatina, budinca de vanilie, lapte, mere, suc de lamaie, frisca, intaritor de frisca, gem de mere, ciocolata rasa.

Ingrediente blat:Tarta_suedeza_cu_mere_si_ciocolata

  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 125 g făină
  • 25 g amidon
  • 1 linguriţă praf de copt

Ingrediente umplutura:

  • 5 g gelatină
  • 3 ouă
  • 2 plicuri praf de budincă de vanilie
  • 130 g zahăr
  • 750 ml lapte
  • 1,5 kg mere
  • 230 ml suc de lămâie
  • 750 ml frişcă
  • 1 plic praf întăritor de frişcă
  • 200 g gem de mere
  • 100 g ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge o tavă şi se aşază pe ea un cadru de 20×30 cm. Se bat ouăle spumă cu zahăr şi zahăr vanilinat.

Se ames­tecă făina cu amidon şi praf de copt şi se înglo­bează. Aluatul se toarnă în cadru, se nivelează şi se coace cca. 20 min. Se lasă să se răcească.

Se separă ouăle. Se amestecă gălbenuşurile cu praf de budincă, 80 g zahăr şi 100 ml de lapte. Restul de lapte se dă în fiert şi se adaugă compo­ziţia de budincă; se lasă să fiarbă.

Se dizolvă gelatina, se înglobează şi se ames­tecă până ce compoziţia se răceşte. Se omogeni­zează albuşurile bătute şi se dă la rece.

Se pun deoparte 2 me­re; restul se curăţă şi se rad. Se stropesc cu 3 lin­guri de suc de lămâie şi se amestecă în compoziţia de budincă. Se aşază pe blat. Se bate frişca, cu întăritor şi cu restul de zahăr; se re­partizează deasupra.

Restul de mere se taie felii foarte subţiri. Se dă în fiert restul de suc de lă­mâie cu 100 ml de apă şi se încălzesc înăuntru me­rele. Se scot şi se lasă să se răcească şi se aşază pe prăjitură.

Se încălzeşte ge­mul şi se ung merele. Prajitura se da la rede 2 ore.Se scoate cadrul si se presara ciocolata pe prajitura.

Tarta suedeza cu mere si ciocolata

Tarta_suedeza_cu_mere_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.