Tarta suedeza cu mere si ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, praf de copt, gelatina, budinca de vanilie, lapte, mere, suc de lamaie, frisca, intaritor de frisca, gem de mere, ciocolata rasa.
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 125 g făină
- 25 g amidon
- 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente umplutura:
- 5 g gelatină
- 3 ouă
- 2 plicuri praf de budincă de vanilie
- 130 g zahăr
- 750 ml lapte
- 1,5 kg mere
- 230 ml suc de lămâie
- 750 ml frişcă
- 1 plic praf întăritor de frişcă
- 200 g gem de mere
- 100 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge o tavă şi se aşază pe ea un cadru de 20×30 cm. Se bat ouăle spumă cu zahăr şi zahăr vanilinat.
Se amestecă făina cu amidon şi praf de copt şi se înglobează. Aluatul se toarnă în cadru, se nivelează şi se coace cca. 20 min. Se lasă să se răcească.
Se separă ouăle. Se amestecă gălbenuşurile cu praf de budincă, 80 g zahăr şi 100 ml de lapte. Restul de lapte se dă în fiert şi se adaugă compoziţia de budincă; se lasă să fiarbă.
Se dizolvă gelatina, se înglobează şi se amestecă până ce compoziţia se răceşte. Se omogenizează albuşurile bătute şi se dă la rece.
Se pun deoparte 2 mere; restul se curăţă şi se rad. Se stropesc cu 3 linguri de suc de lămâie şi se amestecă în compoziţia de budincă. Se aşază pe blat. Se bate frişca, cu întăritor şi cu restul de zahăr; se repartizează deasupra.
Restul de mere se taie felii foarte subţiri. Se dă în fiert restul de suc de lămâie cu 100 ml de apă şi se încălzesc înăuntru merele. Se scot şi se lasă să se răcească şi se aşază pe prăjitură.
Se încălzeşte gemul şi se ung merele. Prajitura se da la rede 2 ore.Se scoate cadrul si se presara ciocolata pe prajitura.
Tarta suedeza cu mere si ciocolata
Pofta buna!