Tarta cu sunca, smantana si susan
PrinteazaTarta cu sunca, smantana si susan din: faina, drojdie proaspata, iaurt, oua, sare, zahar, apa calduta, smântână, mărar verde, suncă, cascaval, piper, seminţe de susan şi in.
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g faina
- 15 g drojdie proaspătă
- 100 ml iaurt
- 1 ou
- un praf de sare
- 1 linguriţă zahăr
- 100 ml apă călduţă
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 g smântână
- 3-4 fire mărar verde
- 200 g suncă feliată
- 200 g caşcaval
- sare
- piper
Ingrediente pentru decor:
- seminţe de susan şi in
- 1 ou
Mod de preparare:
Intr-un castron pui toate ingredientele uscate. Adaugi iaurtul, oul şi drojdia dizolvată în apă călduţă.
Amesteci până obţii un aluat elastic şi nelipicios. Il acoperi cu un prosop şi îl laşi la crescut, la loc ferit de aer rece, cam o oră.
După ce a crescut aluatul, presari puţină făină pe masa de lucru şi întinzi o foaie de aluat rotundă.
în mijlocul acesteia pui smântână, amestecată cu mărarul tocat mărunt. Presari apoi caşcavalul ras şi şunca tăiată mărunt.
Adaugi un praf de sare şi piper.Strângi marginile aluatului, după imaginaţie.
Ungi cu oul bătut, presari seminţele de in şi susan şi dai tarta la şuptorul încins în prealabil, pentru aproape 30 de minute.
Poate fi servită şi caldă, şi rece.
Tarta cu sunca, smantana si susan
Pofta buna!