Tarta cu sunca, smantana si susan

Printeaza

Tarta cu sunca, smantana si susan din: faina, drojdie proaspata, iaurt, oua, sare, zahar, apa calduta, smântână, mărar verde, suncă, cascaval, piper, seminţe de susan şi in.

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 100 ml iaurt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 100 ml apă călduţă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g smântână
  • 3-4 fire mărar verde
  • 200 g suncă feliată
  • 200 g caşcaval
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru decor:

  • seminţe de susan şi in
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Intr-un castron pui toate ingredi­entele uscate. Adaugi iaurtul, oul şi drojdia dizolvată în apă călduţă.

Amesteci până obţii un aluat elas­tic şi nelipicios. Il acoperi cu un prosop şi îl laşi la crescut, la loc ferit de aer rece, cam o oră.

După ce a crescut aluatul, presari puţină făină pe masa de lucru şi întinzi o foaie de aluat rotundă.

în mijlocul acesteia pui smântână, ameste­cată cu mărarul tocat mărunt. Pre­sari apoi caşcavalul ras şi şunca tăiată mărunt.

Adaugi un praf de sare şi piper.Strângi marginile aluatului, după imaginaţie.

Ungi cu oul bătut, presari seminţele de in şi susan şi dai tarta la şuptorul încins în prealabil, pentru aproa­pe 30 de minute.

Poate fi servită şi caldă, şi rece.

 

Tarta cu sunca, smantana si susan

Tarta_cu_sunca_smantana_si_susan

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.