Tartă cu surimi
PrinteazaO reteta de tarta cu surimi din: faina, drojdie, apa, branza de vaci, oua, smantana, cartof, batoane de surimi, ceapa verde, mazare, boabe de porumb, zahar tos, sare, marar si piper.
- 500 g făină
- 10 g drojdie
- 250 ml apă
- 50 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 75 ml smântână
- un cartof dulce
- un pachet batoane de surimi
- o legătură ceapă verde
- 100 g mazăre
- 50 g boabe de porumb
- zahăr tos
- sare
- mărar
- piper
Mod de preparare:
Cartoful dulce se curăţă de coajă, se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se fiefoe până se înmoaie.
Se scoate cu o spumieră şi se pune într-o strecurătoare la răcit. Batoanele de surimi se scot din folia protectoare, se taie cuburi şi se pun într-un castron.
Se adaugă cartoful dulce, brânza de vaci, ceapa tocată mărunt şi mărarul tocat.
Se presară mazărea fiartă, boabele de porumb, se toarnă smântână şi se amestecă.
Drojdia se pune într-un bol împreună cu sare, piper după gust, zahărul tos şi apa.
Se amestecă, se toarnă peste făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare.
Se întinde cu un sucitor, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe.
Se pune deasupra amestecul, se nivelează, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit 30-45 de minute.
Se serveşte fierbinte sau rece, tăiată în pătrate potrivit de mari.
Tartă cu surimi
Pofta buna!