Tartă ţărăneasca cu cartofi, cascaval si oua
PrinteazaTartă ţărăneasca cu cartofi, cascaval si oua din: faina, unt, praf de copt, galbenus, sare, boabe de fasole, cartofi, oua, smantana, cascaval, patrunjel verde, sare si piper.
pentru blat:
- 200 g faina
- 150 g unt (sau margareina)
- 1 praf de copt
- 1 galbenus
- 2-3 linguri apa rece
- un praf de sare
- boabe de fasole sau pietre speciale de ceramica
pentru umplutura:
- 4 cartofi mari
- 3 oua
- 4 linguri smantana
- 2 linguri cascaval ras
- 50 g unt topit
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi fierbi în apă cu sare circa 20 de minute, Scurgi apa, cureţi coaja şi tai cartofii rondele de circa 5 mm grosime.
Aşezi feliile de cartofi într-un castron cald, le stropeşti cu unt topit şi le laşi deoparte până este gata aluatul.
Pentru aluat, cerni făina cu sarea şi cu praful de copt într-un castron.
Adaugi gălbenuşul, untul tăiat cubuleţe, amesteci, după care adaugi apa rece.
Frămânţi cu mâna până ce se formează un aluat omogen şi elastic, pe care îl laşi la rece circa 30 de minute într-o folie alimentară.
Il întinzi în foaie subţire şi capitonezi o formă de tartă, cu pereţi cu tot, şi înţepi cu furculiţa.
Pui deasupra o folie de copt, răstorni boabele de fasole sau pietrele, astfel încât să acoperi tot aluatul.
Dai la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.
Separat, baţi ouăle cu smântână, caşcavalul ras, sare şi piper, după gust.
Răstorni amestecul peste aluat şi înfigi deasupra rondelele de cartofi, în poziţie verticală.
Spre final, presari pătrunjel verde. Introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 40 de minute, până când cartofii sunt uşor rumeniţi.
Serveşti tarta caldă.
Tartă ţărăneasca cu cartofi, cascaval si oua
Pofta buna!