Tarta taraneasca cu ardei

Printeaza

Tarta taraneasca cu ardei din: faina, unt, oua, smantana, ardei, costita, sare, piper.

Ingrediente:Tarta taraneasca cu ardei

  • 200 g făină
  • 150 g unt
  • 2 linguri cu apă
  • 300 g costiţă afumată
  • 2 ardei graşi roşii
  • 3 ouă
  • 150 g smântână
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă 200 g făină cu 150 g unt şi 2 linguri cu apă şi se frământă până se formează un aluat. Se întinde o foaie mai mare decât forma de tartă. Se tapetează tava de tartă cu unt şi se aşază aluatul.

Se taie 300 g costiţă afumată şi 2 ardei graşi roşii în felii, se călesc şi se adaugă peste aluatuldin tavă. Se bat 3 ouă cu 150 g smântână, sare şi piper, se adaugă în tavă peste restul compoziţiei, se taie excesul de aluat de pe marginea tăvii şi se dă tava ia cuptor pentru 30-35 de minute.

Când tarta se răceşte se porţionează şi se poate servi alături de un sos iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.