Tarta taraneasca cu ardei
PrinteazaTarta taraneasca cu ardei din: faina, unt, oua, smantana, ardei, costita, sare, piper.
- 200 g făină
- 150 g unt
- 2 linguri cu apă
- 300 g costiţă afumată
- 2 ardei graşi roşii
- 3 ouă
- 150 g smântână
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se amestecă 200 g făină cu 150 g unt şi 2 linguri cu apă şi se frământă până se formează un aluat. Se întinde o foaie mai mare decât forma de tartă. Se tapetează tava de tartă cu unt şi se aşază aluatul.
Se taie 300 g costiţă afumată şi 2 ardei graşi roşii în felii, se călesc şi se adaugă peste aluatuldin tavă. Se bat 3 ouă cu 150 g smântână, sare şi piper, se adaugă în tavă peste restul compoziţiei, se taie excesul de aluat de pe marginea tăvii şi se dă tava ia cuptor pentru 30-35 de minute.
Când tarta se răceşte se porţionează şi se poate servi alături de un sos iute.
Pofta buna!