Tarta taraneasca cu legume

Printeaza

Tarta taraneasca cu legume din: aluat, dovlecei, canata, ardei gras, usturoi, busuioc, oua, lapte, rosii, banza de capra.

 

Ingrediente:Tarta_taraneasca_cu_legume

  • 400 g aluat fraged
  • 2 dovlecei, taiati felii de 1 cm
  • 1 vanata mare, taiata bucati de 2 cm
  • 2 bucati ardei gras, taiat bucati
  • 4 catei de usturoi, taiat felii subtiri
  • 1 legatura busuioc, frunzele rupte
  • 6 oua
  • 8 linguri lapte
  • 200 g rosii, taiate felii
  • 150 g branza de capra, sfaramata

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 5/190 ‘C. întinde aluatul într-o foaie subţire şi aşazâ-l într-o formă de blat de tort tapetată cu hârtie de copt.

Nu tăia excesul de aluat de pe margine, înţeapă baza din loc în loc şi dă la rece 20 min.

Acoperă cu hârtie de copt şi boabe de fasole şi dă la cuptor 20 min; îndepărtează boabele şi hârtia de copt şi apoi dă din nou la cuptor 10-15 min, până când se rumeneste

Itre timp, tapetează cu hârtie de copt 2 tăvi şi aşază dovlecii, vânătă, ardeii, usturoiul şi stropeşte cu ulei de măsline.

Dă la cuptor 30 min sau până când se rumenesc şi se înmoaie. Combină cu busuiocul.

Micşorează flacăra cuptoriiui la semnul 4/180 C. Combina ouăle cu laptele şi adaugă sare şi piper.

Pune în forma cu aluat jumătate din cantitatea de legume şi apoi toarnă jumătate din compoziţia cu ou şi presară brânză, repetă procedeul cu restul ingredientelor.

Acoperă cu roşiile şi brânza.

Dă la cuptor 1 oră şi 20 min, până când se coagulează şi se rumeneşte.

Lasă să se răcească 15 min înainte de a scoate tarta dini formă.

Serveşte caldă seu rece sau congelează când este complet rece, cel mult trei zile.

Tarta taraneasca cu legume

Tarta_taraneasca_cu_legume

Pofta buna!

 

 

 

 

retete

Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos

Tartă cu Fenicul și Brânză de Capră – Deliciu Crocant și Cremos din: aluat, fenicul, branza de capra, miere, ulei de masline, rozmarin, sare, piper, faina, busuioc. Tarta este o combinație surprinzătoare de arome dulci și sărate, îmbinate într-un aluat fraged de foietaj. Feniculul caramelizat adaugă o notă subtilă de dulceață, în timp ce brânza […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.