Tarta Tatin cu ananas si rodie
PrinteazaTarta Tatin cu ananas si rodie din: ananas, miere, unt, vanilie, oua, faina, suc de ananas, seminte de rodie.
- 300 g ananas tăiat bucăţi
- 4 linguri miere
- 175 g unt înmuiat la temperatura camerei
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 3 ouă
- 175 g făină cu factor de creştere
- 50 ml suc de ananas
- 4 linguri seminţe de rodie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/180C.
Unge cu unt şi tapeteazâ cu hârtie de copt o formă rotundă deblatde 22 cm. Aşază ananasul în formă şi toarnă deasupra 1 lingură de miere.
Intr-un bol combină untul, zahărul şi vanilia până când amestecul devine pufos. încorporează ouăle, pe rând, adăugând şi câte puţină făină pentru ca amestecul să nu se taie.
Incorporează făina rămasă şi toarnă compoziţia în formă. Nivelează suprafaţa şi dă la cuptor 30-35 min, până când scobitoarea înfiptă iese curată şi blatul e elastic. Lasă să se răcorească în formă 5 min şi apoi răstoarnă pe platoul de servit. Lasă deoparte şi prepară siropul.
Incălzeşte sucul de ananas şi mierea rămasă timp de 3 min, adaugă seminţele de rodie şi stropeşte tarta înainte dea porţiona.
Pofta buna!