Tarta Tatin cu pere

Printeaza

Tarta Tatin cu pere din: zahar, unt, pere, faina, aluat, unt.

Ingrediente:Tarta Tatin cu pere

  • 200 g zahăr
  • 60 g unt
  • 10 pere mici, curăţate de seminţe şi cotor
  • 2 linguri cu făină pentru presărat
  • 400 g aluat foitaj
  • 15 g unt topit, pentru uns

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Pune o cratiţă termorezistentă, cu baza groasă, pe foc mediu. Presară zahărul într-un strat şi lasă-l să se topească, mişcând uşor cratiţă, până când zahărul s-a dizolvat. Nu o agita prea tare, ca să laşi zahărul să se caramelizeze.

Lasă pe foc aproximativ 5 minute, ia cratiţă de pe foc şi adaugă untul. Aranjează perele tăiate în jumătate cu tăietura în jos, în cratiţă. Presară făină pe o suprafaţă de lucru şi întinde aluatul. Taie un cerc de mărimea cratiţei.

Pune-l cu grijă deasupra perelor şi sigilează marginile. Unge aluatul cu unt topit. Coace timp de 30-40 de minute, sau până când aluatul a devenit auriu şi crocant. Scoate cratiţă din cuptor şi lasă să se răcorească 5 minute.

Pune o farfurie deasupra, şi, cu ambele mâini, întoarce cratiţă astfel încât să aşezi tarta pe platou.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.