Tarta Tatin cu pere
PrinteazaTarta Tatin cu pere din: zahar, unt, pere, faina, aluat, unt.
- 200 g zahăr
- 60 g unt
- 10 pere mici, curăţate de seminţe şi cotor
- 2 linguri cu făină pentru presărat
- 400 g aluat foitaj
- 15 g unt topit, pentru uns
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Pune o cratiţă termorezistentă, cu baza groasă, pe foc mediu. Presară zahărul într-un strat şi lasă-l să se topească, mişcând uşor cratiţă, până când zahărul s-a dizolvat. Nu o agita prea tare, ca să laşi zahărul să se caramelizeze.
Lasă pe foc aproximativ 5 minute, ia cratiţă de pe foc şi adaugă untul. Aranjează perele tăiate în jumătate cu tăietura în jos, în cratiţă. Presară făină pe o suprafaţă de lucru şi întinde aluatul. Taie un cerc de mărimea cratiţei.
Pune-l cu grijă deasupra perelor şi sigilează marginile. Unge aluatul cu unt topit. Coace timp de 30-40 de minute, sau până când aluatul a devenit auriu şi crocant. Scoate cratiţă din cuptor şi lasă să se răcorească 5 minute.
Pune o farfurie deasupra, şi, cu ambele mâini, întoarce cratiţă astfel încât să aşezi tarta pe platou.
Pofta buna!