Tarta tatin
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta tatin din: foietaj, zahar, scortisoara si mere.
- foietaj 600 g
- zahar 350 g
- scortisoara pudra 1 g
- mere verzi 1000 g
Mod de preparare:
Se întinde foietajul în strat de 1 cm si se lasa la rece. Merele se spala, se curat a de coaja si se taie în patru bucati egale. Zaharul se umezeste cu apa si se pune pe foc sa se caramelizeze pâna la culoarea galben rosiatica.
Jumatate din caramelul obtinut, se adauga în forme de tarte teflonate. Peste restul de zahar caramelizat se adauga merele Vasul se pune din nou pe foc si se tine pâna ce fructele capata culoarea caramelului, amestecând continuu.
Merele caramelizate se lasa sa se tempereze si apoi se aseaza în forma de tarta uniform pe toata suprafata. Crema obtinuta se pune în forme de prajituri, asezând la baza o foaie de blat de tort, însiropata cu sirop de zahar aromat cu vodca sau cu limoncello.
Deasupra se adauga foietajul si se baga la cuptor la 165ºC timp de 40 minute. Se serveste rece cu sos de caramel.
Tarta tatin
Pofta buna!