Tarta cu telemea, ardei gras si nucsoara

Printeaza

Tarta cu telemea, ardei gras si nucsoara din: făină, margarina, apa, cascaval, ardei gras galben, ardei gras roşu, ardei gras portocaliu, ardei gras verde, oua, telemea de oi, smântână groasă, nucsoara, marar, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g margarină
  • 6 linguri apă

Pentru umplutură:

  • 100 g caşcaval
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 ouă
  • 200 g telemea de oi
  • 3-4 linguri smântână groasă
  • nucşoară
  • mărar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru aluat, frămânţi o cocă omogenă şi elastică, pe care o laşi să stea la rece circa 30 de minute.

Intinzi aluatul şi îl aşezi într-o formă rotundă, cu pereţi cu tot, lăsându-l să curgă puţin pe margini, înţepi aluatul în mai multe locuri cu furculiţa.

Intre timp, cureţi ardeii de cotoa­re şi de seminţe şi îi tai fâşii. Separat, într-un castron, baţi ouăle cu telemea­ua rasă, smântână, mărarul tocat, sare, piper şi nucşoară, după gust.

Aşezi fâşiile de ardei în fomă pes­te aluat şi tomi peste ele compoziţia de brânză cu ouă. Razi caşcavalul şi introduci forma în cuptor 45 de minu­te, până se mmeneşte

Tarta cu telemea, ardei gras si nucsoara

Tarta_cu_telemea_ardei_gras_si_nucsoara

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.