Tarta cu telemea, ardei gras si nucsoara
PrinteazaTarta cu telemea, ardei gras si nucsoara din: făină, margarina, apa, cascaval, ardei gras galben, ardei gras roşu, ardei gras portocaliu, ardei gras verde, oua, telemea de oi, smântână groasă, nucsoara, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 100 g margarină
- 6 linguri apă
Pentru umplutură:
- 100 g caşcaval
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras portocaliu
- 1 ardei gras verde
- 3 ouă
- 200 g telemea de oi
- 3-4 linguri smântână groasă
- nucşoară
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat, frămânţi o cocă omogenă şi elastică, pe care o laşi să stea la rece circa 30 de minute.
Intinzi aluatul şi îl aşezi într-o formă rotundă, cu pereţi cu tot, lăsându-l să curgă puţin pe margini, înţepi aluatul în mai multe locuri cu furculiţa.
Intre timp, cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe şi îi tai fâşii. Separat, într-un castron, baţi ouăle cu telemeaua rasă, smântână, mărarul tocat, sare, piper şi nucşoară, după gust.
Aşezi fâşiile de ardei în fomă peste aluat şi tomi peste ele compoziţia de brânză cu ouă. Razi caşcavalul şi introduci forma în cuptor 45 de minute, până se mmeneşte
Tarta cu telemea, ardei gras si nucsoara
Pofta buna!