Tartă cu telemea de capră şi roşii

Printeaza

Tartă cu telemea de capră şi roşii din: ou, unt, faina, apa rece, sare, telemea de capra, smantana, rosii cherry, masline, sos pesto, jambon afumat, cimbru, busuioc.

Ingrediente:Tarta_cu_telemea_de_capra_si_rosii

pentru aluat:

  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 225 g faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf de sare

pentru crema de branza:

  • 400 g telemea de capra
  • 200 g smantana
  • 3 oua
  • 150 g rosii cherry
  • 100 g masline verzi, fara samburi
  • 2 linguri sos pesto
  • 100 g jambon afumat
  • cimbru
  • busuioc uscat

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, tai untul in cubulete, adaugi oul batut cu un prf de sare, apa si faina.

Amesteci foarte repede, cu mana, pana obtii un aluat omogen, cae se desprinde de mana si de vas.

Ambalat in folie alimentara, il pastrezi 1/2 ora in frigider.

Baţi ouăle cu smântână şi telemeaua rasă. Tai roşiile cherry în jumătăţi, măslinele în feliuţe subţiri şi feliile de jambon în bucăţi mai mici. Ungi cu unt şi tapetezi cu făină o tavă cu diametrul de 30 cm.

Intinzi aluatul pe planşetă sub forma unui disc şi tapetezi cu el baza şi pereţii formei, înţepi din loc în loc aluatul, cu o furculiţă.

Coci aluatul la foc mediu, pentru 7 minute.

Scoţi tava din cuptor, întinzi rapid sosul pesto, aşezi jumătăţi de roşii şi bucăţele de jambon, apoi torni deasupra crema de brânză.

Nivelezi şi aşezi peste ea felii de măsline şi jumătăţi de roşii cherry.

Presari busuioc şi cimbru uscat şi coci tarta la foc mediu, timp de încă 40-45 de minute. O consumi călduţă.

Tartă cu telemea de capră şi roşii

Tarta_cu_telemea_de_capra_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.