Tartă cu telemea de capră şi roşii
PrinteazaTartă cu telemea de capră şi roşii din: ou, unt, faina, apa rece, sare, telemea de capra, smantana, rosii cherry, masline, sos pesto, jambon afumat, cimbru, busuioc.
pentru aluat:
- 1 ou
- 100 g unt
- 225 g faina
- 1 lingura apa rece
- 1 praf de sare
pentru crema de branza:
- 400 g telemea de capra
- 200 g smantana
- 3 oua
- 150 g rosii cherry
- 100 g masline verzi, fara samburi
- 2 linguri sos pesto
- 100 g jambon afumat
- cimbru
- busuioc uscat
Mod de preparare:
Pentru aluat, tai untul in cubulete, adaugi oul batut cu un prf de sare, apa si faina.
Amesteci foarte repede, cu mana, pana obtii un aluat omogen, cae se desprinde de mana si de vas.
Ambalat in folie alimentara, il pastrezi 1/2 ora in frigider.
Baţi ouăle cu smântână şi telemeaua rasă. Tai roşiile cherry în jumătăţi, măslinele în feliuţe subţiri şi feliile de jambon în bucăţi mai mici. Ungi cu unt şi tapetezi cu făină o tavă cu diametrul de 30 cm.
Intinzi aluatul pe planşetă sub forma unui disc şi tapetezi cu el baza şi pereţii formei, înţepi din loc în loc aluatul, cu o furculiţă.
Coci aluatul la foc mediu, pentru 7 minute.
Scoţi tava din cuptor, întinzi rapid sosul pesto, aşezi jumătăţi de roşii şi bucăţele de jambon, apoi torni deasupra crema de brânză.
Nivelezi şi aşezi peste ea felii de măsline şi jumătăţi de roşii cherry.
Presari busuioc şi cimbru uscat şi coci tarta la foc mediu, timp de încă 40-45 de minute. O consumi călduţă.
Tartă cu telemea de capră şi roşii
Pofta buna!