Tarta umpluta cu cirese
PrinteazaTarta umpluta cu cirese din: ou, lapte, faina, drojdie, sare, zahar, cirese, gelatina, faina.
pentru aluat:
- 60 ml apa calduta
- un ou
- 125 ml lapte
- 350 g faina
- 250 g unt
- un plic drojdie uscata
- o lingurita sare
- 25 g zahar
pentru umplutura:
- 1,5 kg cirese bine coapte
- 160 g zahar
- o lingurita gelatina
- o lingura faina
Mod de preparare:
Se amestecă apa, laptele şi oul şi se lasă deoparte. Separat, se amestecă făina, drojdia, sarea şi zahărul. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă, fără a-l încorpora complet. Peste acest amestec cu unt se toarnă compoziţia lichidă. Se amestecă tot, fără a topi complet untul. Apoi, aluatul în care se mai vede untul se adună, se acoperă cu folie şi se lasă la frigider de pe o zi pe alta.
Se spală cireşele, li se scot sâmburii şi se pun într-un castron. Se presară 130 g zahăr şi se lasă la macerat pentru 4 ore. Apoi, cireşele şi sucul pe care îl lasă se pun pe foc pentru 5 minute. Cireşele se strecoară şi se păstrează sucul.
Aluatul se pune pe masa presărată cu făină, se pliază în 3 şi se frământă pe masă un sfert de ceas. Se întinde din nou într-un pătrat şi se pliază în 3. Operaţiunea se repetă de trei ori, apoi se taie bucăţi de mărimea formelor de tarte.
Cu fiecare bucată de aluat se tapetează formele de tarte. Se pun cireşele, se presară cu restul de zahăr rămas şi se dau la cuptor pentru 25 de minute. Se scot şi se lasă la răcit.
Se prepară gelatina şi apoi se amestecă în sucul de cireşe călduţ. Se toarnă peste tartele răcite si se lasă să se închege bine. Se dau la frigider pentru o oră.
Tarta umpluta cu cirese
Pofta buna!