Tarta umpluta cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta umpluta cu ciuperci din: faina, ou, unt, drojdie, ciuperci, costita, ceapa, smantana, galbenusuri, cas, verdeata, rosii, sare si piper.
- 150 g faina
- 1 ou
- unt cat o nuca
- drojdie cat o nuca
pentru umplutura:
- 500 g ciuperci
- 200 g costita
- 1 ceapa taiata fin
- 200 g smantana
- 3 galbenusuri
- 150 g cas afumat
- 3 linguri cu verdeata (marar, patrunjel, cimbru, busuioc)
- 2 cutii cu rosii tocate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fă un aluat din făină, ou, unt şi drojdie. Lasă-l la frigider 30 de minute. încălzeşte cuptorul la 180 de grade. Intr-un vas, amestecă smântână, ciupercile, ceapa tocată fin, gălbenuşurile, verdeaţa tocată mărunt.
Condimentează cu piper măci¬nat şi sare după gust. Intr-o tavă termorezistentă, întinde aluatul, apăsând cu vârfurile degetelor spre margine. Răstoarnă compoziţia şi dă la cuptor 30 de minute.
Prepară un sos din şi verdeaţă. Toarnă-l peste compoziţie când e gata. Presară caşul dat pe răzătoarea mare. Lasă la cuptor zece minute.
Tarta umpluta cu ciuperci
Pofta buna!