Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure
PrinteazaO reteta de tarta umpluta cu mascarpone si fructe de padure din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, mascarpone, smantana, fructe de padure si zahar pudra.
- 250 g faină albă
- 125 g zahăr
- 135 g unt
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 1 lămâie
pentru umplutură:
- 120 g mascarpone
- 80 ml smântână dulce
- 200 g fructe de pădure
- 3 linguri zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Taie untul bucăţi şi lasă-l să se înmoaie la temperatura camerei. Toarnă faina în formă de fântână într-un castron. Pune în mijloc 125 g de zahăr, 1 ou, 1 gălbenuş, bucăţile de unt, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare.
Amestecă rapid cu vârful degetelor, apoi cu palmele, încercând să omogenizezi aluatul cât mai rapid posibil. Acoperă cu folie alimentară şi pune-1 30 de minute în frigider.
Presară faină pe planşetă şi pune aluatul în centru; întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 0,5 cm. îmbracă cu foaia o tavă rotundă, taie marginile care atârnă şi dă-o la cuptor 20-25 de minute, la 180°C, apoi las-o să se răcească.
Intre timp, freacă brânza mascarpone cu zahărul pudră vanilat (păstrează jumătate de lingură pentru decor) şi încorporează frişca obţinută prin baterea smântânii.
Scoate blatul de tartă din formă şi umple-1 cu crema de mascarpone. Pune pe deasupra fructele spălate şi zvântate. Presară zahăr pudră şi serveşte tarta rece.
Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure
Pofta bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu mascarpone si fructe de padure
- tarta cu fructe de padure si mascarpone
- tarta cu mascarpone si fructe de padure
- prajitura cu fructe de padure si mascarpone
- tort cu mascarpone si fructe de padure
- tort cu fructe de padure si mascarpone