Tarta cu usturoi, rosii cherry si branza de capra
PrinteazaTarta cu usturoi, rosii cherry si branza de capra din: usturoi, ulei de masline, aluat de foitaj, mustar dijon, rosii cherry, ou, branza de capra, frunze de busuioc.
- 3 capatani de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 375 g aluat de foitaj
- 1 1/2 lingurita de mustar Dijon cu miere
- 325 g de rosii cherry, taiate in jumatati
- 1 ou, batut
- 150 g branza moale de capra
- 1 mana de frunze de busuioc
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. Taie partea de sus a căpăţânilor de usturoi, apoi aşază-le pe 0 bucată de folie de aluminiu. Stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline, asezonează-le, apoi strânge folia în jurul lor. Dă pachetul la cuptor 50 de minute sau până când usturoiul s-a frăgezit, apoi lasă-l să se răcească. Acest pas poate fi făcut cu o zi înainte.
Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, taie foitajul în sferturi. întinde fiecare bucată şi decupează din ea un cerc cu diametrul de 14cm. Foloseşte o farfurioară ca reper, dacă nu ai un cutter rotund. Aranjează discurile astfel obţinute într-o tavă de copt şi delimitează o margine de 1 cm de jur împrejurul fiecăruia, având grijă să nu tai aluatul de tot. Evitând marginea, înţeapă fiecare blat cu o furculiţă, apoi pune tava în frigider.
Măreşte temperatura cuptorului la 200°C. Când usturoiul s-a răcit suficient pentru a-l ţine în mână, scoate miezul într-un bol. Adaugă muştarul, restul de ulei, puţină sare şi piper. Cu ajutorul unei furculiţe, omogenizează-le. întinde această pastă pe blaturi, lăsând în continuare marginile libere, apoi aranjează jumătăţile de roşii, cu coaja în jos, şi asezonează-le din abundenţă.
Unge marginile foitajului cu oul bătut, fărâmiţează brânza de capră deasupra tartelor şi dă-le la cuptor 25-30 de minute, până când foitajul devine auriu şi crocant, iar roşiile încep să se încreţească. Scoate tartele din tavă şi lasă-le să se răcească la temperatura camerei. Serveste cu fruze de busuioc.
Tarta cu usturoi, rosii cherry si branza de capra
Pofta buna!