Tarta cu vanilie si rubarba

Printeaza

Tarta cu vanilie si rubarba din: faina, migdale, zahar, unt, lapte, amidon, smantana, vanilie, rubarba.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 50 g migdale pisate
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 150 g unt rece, cubuleţe
  • 1 gălbenuş

Pentru crema de vanilie:

  • 250 ml lapte
  • 1 linguriţă făină
  • 2 linguri zahăr
  • 4 gălbenuşuri mari
  • 1 linguriţă amidon
  • 100 g smântână
  • seminţele dintr-o păstaie de vanilie

Pentru compoziţia cu rubarbă:

  • 700 g tije de rubarbă
  • 300 ml apă
  • 1 păstaie de vanilie, fără seminţe
  • 50 g zahăr
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Speli tijele de rubarbă, le cureţi şi le tai egal. într-o tigaie pui la fiert apa, zahărul, vanilia şi sucul de lămâie.

Adaugi bucăţile de rubarbă şi le ţii 5 minute.

Laşi totul deoparte, să se răcească.

Prepari aluatul, amestecând ingredientele până obţii o compoziţie nisipoasă, adaugi gălbenuşul, puţină apă rece şi formezi o bilă de aluat, pe care o laşi la odihnit o jumătate de oră.

Pentru cremă, încălzeşti laptele cu vanilia şi, separat, amesteci gălbenuşurile cu zahărul, amidonul şi făina.

Torni laptele şi amesteci, până se îngroaşă.

La final, o pui într-un vas curat, o acoperi cu folie şi o laşi la frigider o oră.

Intinzi aluatul, îl aşezi în tavă şi îl coci la 180 de grade cu hârtie de copt deasupra, până se rumeneşte pe margini.

Scoţi crema din frigider şi încorporezi uşor smântână mixată la viteză mică.

După ce s-a răcit tarta, pui crema şi peste ea bucăţile de rubarbă însiropată.

O poţi decora cu zahăr pudră şi frunzuliţe de mentă.

 

Tarta cu vanilie si rubarba

Tarta_cu_vanilie_si_rubarba

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.