Tarta cu vanilie si rubarba
PrinteazaTarta cu vanilie si rubarba din: faina, migdale, zahar, unt, lapte, amidon, smantana, vanilie, rubarba.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 50 g migdale pisate
- 3 linguri zahăr pudră
- 150 g unt rece, cubuleţe
- 1 gălbenuş
Pentru crema de vanilie:
- 250 ml lapte
- 1 linguriţă făină
- 2 linguri zahăr
- 4 gălbenuşuri mari
- 1 linguriţă amidon
- 100 g smântână
- seminţele dintr-o păstaie de vanilie
Pentru compoziţia cu rubarbă:
- 700 g tije de rubarbă
- 300 ml apă
- 1 păstaie de vanilie, fără seminţe
- 50 g zahăr
- sucul de la o jumătate de lămâie
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Speli tijele de rubarbă, le cureţi şi le tai egal. într-o tigaie pui la fiert apa, zahărul, vanilia şi sucul de lămâie.
Adaugi bucăţile de rubarbă şi le ţii 5 minute.
Laşi totul deoparte, să se răcească.
Prepari aluatul, amestecând ingredientele până obţii o compoziţie nisipoasă, adaugi gălbenuşul, puţină apă rece şi formezi o bilă de aluat, pe care o laşi la odihnit o jumătate de oră.
Pentru cremă, încălzeşti laptele cu vanilia şi, separat, amesteci gălbenuşurile cu zahărul, amidonul şi făina.
Torni laptele şi amesteci, până se îngroaşă.
La final, o pui într-un vas curat, o acoperi cu folie şi o laşi la frigider o oră.
Intinzi aluatul, îl aşezi în tavă şi îl coci la 180 de grade cu hârtie de copt deasupra, până se rumeneşte pe margini.
Scoţi crema din frigider şi încorporezi uşor smântână mixată la viteză mică.
După ce s-a răcit tarta, pui crema şi peste ea bucăţile de rubarbă însiropată.
O poţi decora cu zahăr pudră şi frunzuliţe de mentă.
Tarta cu vanilie si rubarba
Pofta buna!