Tartă cu varză alba
PrinteazaTartă cu varză alba din: aluat, varza alba, ulei, ceapa, tarhon, marar, oua, iaurt si sare.
- 500 g aluat fraged
- 1/2 varza alba
- 4 linguri cu ulei
- 1 ceapa mare
- 1 lingurta cu tarhon uscat
- 1 lingurita cu marar uscat
- 2 oua
- 50 g iaurt
- sare
Mod de preparare:
Căleşte în ulei încins ceapa tocată mărunt. Când s-a înmuiat, adaugă condimentele şi varza tăiată fideluţă. Lasă pe foc, amestecând din când în când, până ce se înmoaie, cam 30 de minute. Dacă e nevoie, pune un pic de apă.
După ce se răceşte, adaugă ouăle bătute cu iaurt. Amestecă şi sărează dacă e nevoie. întinde aluatul într-o tavă unsă cu ulei. Foaia să fie mai mare decât tava, astfel încât să acoperi umplutura. Pune umplutura, acoperă cu marginile aluatului şi coace tarta la foc potrivit (în cuptorul încins în prealabil), 25-30 de minute.
Lasă să se răcorească în tavă, apoi taie şi serveşte cu sos de iaurt.
Tartă cu varză alba
Pofta buna!