Tarta cu varza, cartofi si sunca

Printeaza

Tarta cu vraza, cartofi si sunca din: faina, margarina, sare, apa rece, varza, sunca, cartofi, oua, cascaval, sare, piper, ardei iute.

 

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 125 g margarina
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri apa rece
  • 1 praf piper

Pentru umplutura:

  • 1 varza
  • 300 g sunca
  • sare
  • piper
  • 2 cartofi
  • 2 oua batute
  • 50 g cascaval razuit
  • 1 lingurita unt
  • 1 ardei iute

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni faina intr-un vas si adaugi margarina rece taiata cubulete, un praf de sare si unul de piper. Framanta un aluat sfaramicios si daca nu-ti place cum se leaga, poti adauga apa rece.

Strangi aluatul intr-o bila, apoi il infasori intr-o folie de plastic si-l dai la rece 30 de minute.

Elimini primele frunze de varza, apoi o toci fidea si o oparesti in apa cu sare. Separat, fierbi cartofii taiati bucati.

Scurgi bine varza cartofii, si cand s-au mai racit ii amesteci cu bucatide de sunca, sare, piper si ouale.

Incingi cuptorul, ungi un vas termorezistent cu unt si asezi blatul pe care il intepi din loc in loc cu furculita. Apoi torni amestecul de varza.

Lasi la cuptor cam 30 de minute. Cu 10 minute inainte de a scoate tarta din cuptor, presari cascaval. Poti servi cu felii de ardei iute.

Tarta cu varza, cartofi si sunca

Tarta_cu_vraza_cartofi_si_sunca

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.