Tartă cu varză – Usor de preparat
PrinteazaTartă cu varză din: faina, apa, sare, ulei de masline, drojdie, varza proaspata, sunca si cascaval.
- 500 g faina
- 250 ml apa
- o lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 20 g drojdie proaspata
- pentru garnitura:
- 200 g varza proaspata
- 150 g sunca dupa gust
- 150 g cascaval
Mod de preparare:
Pentru aluat, se cerne făina într-un vas, i se face un gol la mijloc, unde se pun apa şi sarea şi se amestecă bine cu o spatulă adăugând uleiul.
Intr-un castronel, se desface drojdia cu un pic de apă călduţă şi un praf de zahăr şi apoi se adaugă în făină. Se amestecă si se frământă până ce se desface de pe pereţii vasului.
Apoi, se acoperă cu un şervet umezit şi se lasă să crească timp de o oră.
Varza se toacă fideluţă, se freacă bine cu sare şi se lasă 5 minute să-şi lase apa. Aluatul se întinde cu sucitorul şi apoi se transferă în tava de copt uşor unsă cu ulei.
Se acoperă aluatul cu un strat de varză, apoi peste aceasta se asază feliile de şuncă şi se dă la cuptor pentru 10 minute.
După acest timp, se presară caşcavalul şi se lasă să se topească.
Tartă cu varză
Pofta buna!