Tarta cu varza

Printeaza

O reteta de tarta cu varza din: unt, sare, smantana, otet, faina, malai, unt, ulei de floarea soarelui, varza, ceapa, ceapa verde, sare, bacon si piper.

Ingrediente:Tarta cu varza

pentru aluat:

  • 200 g unt sau margarina
  • o lingurita sare
  • 2 linguri smantana
  • o lingurita otet
  • 350 g faina
  • 2 linguri malai macinat
  • 50 g unt

pentru umplutura:

  • 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
  • o varza medie
  • 2 cepe albe
  • o legatura ceapa verde
  • sare
  • 300 g bacon afumat
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, apoi se amestecă cu untul moale, smântână, sarea si oţetul. Aluatul se frământă bine si apoi se lasă la rece. Separat, se curăţă ceapa, se toacă mă­runt, apoi se pune la călit. Se adaugă varza tocată şi se înăbuşă la foc moderat, fără a se adăuga niciun strop de apă.

In altă tigaie, se rumeneşte baconul tăiat cubulete. După ce s-a făcut, se amestecă cu varza şi cu o lingură de chilii. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare si piper. Se scoate aluatul de la rece, se împarte şi se întinde cu sucitorul.

Se aşază prima foaie, se presară mălaiul rumenit în unt, apoi se adaugă umplutura de varză, se presară un alt strat de mălai şi se acoperă cu foaia unsă cu ou. Se coace şi se serveşte la felul principal.

Tarta cu varza

Tarta cu varza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.