Tarta cu varza
PrinteazaO reteta de tarta cu varza din: unt, sare, smantana, otet, faina, malai, unt, ulei de floarea soarelui, varza, ceapa, ceapa verde, sare, bacon si piper.
pentru aluat:
- 200 g unt sau margarina
- o lingurita sare
- 2 linguri smantana
- o lingurita otet
- 350 g faina
- 2 linguri malai macinat
- 50 g unt
pentru umplutura:
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- o varza medie
- 2 cepe albe
- o legatura ceapa verde
- sare
- 300 g bacon afumat
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, apoi se amestecă cu untul moale, smântână, sarea si oţetul. Aluatul se frământă bine si apoi se lasă la rece. Separat, se curăţă ceapa, se toacă mărunt, apoi se pune la călit. Se adaugă varza tocată şi se înăbuşă la foc moderat, fără a se adăuga niciun strop de apă.
In altă tigaie, se rumeneşte baconul tăiat cubulete. După ce s-a făcut, se amestecă cu varza şi cu o lingură de chilii. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă sare si piper. Se scoate aluatul de la rece, se împarte şi se întinde cu sucitorul.
Se aşază prima foaie, se presară mălaiul rumenit în unt, apoi se adaugă umplutura de varză, se presară un alt strat de mălai şi se acoperă cu foaia unsă cu ou. Se coace şi se serveşte la felul principal.
Tarta cu varza
Pofta buna!