Tarta cu visine
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de tarta cu visine din: frisca, dulceata de visine, faina, zahar, unt, oua, lapte si praf de copt.
- 1 tub frisca
- 1 borcan cu dulceata de visine sau cirese
pentru blat:
- 150 g faina
- 75 g zahar
- 75 g unt
- 2 oua
- 1 lingura cu lapte
- 1 pliculet praf de copt
Mod de preparare:
Mixează zahărul cu gălbenuşurile până se topeşte zahărul, apoi încorporează untul. Adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Pune laptele şi amestecă până se omogenizează. Presară făina amestecată cu praful de copt.
Compoziţia astfel obţinută, toarn-o într-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 25 de minute. După ce s-a răcorit, pune deasupra dulceaţa de vişine, iar pe margine, decorează cu frisca.
Tarta cu visine
Pofta buna!