Tartă cu zmeură si afine
PrinteazaTartă cu zmeură si afine din: unt, faina, apa, zeama de lamaie, zahar, vanilie, praf de copt, sare, galbenus, afine, zmeura, zahar tos, pesmet, zahar vanilat.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 250 g unt
- 250 -300 g faina
- 80 ml apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 3 linguri zahar
- 1/2 fiola anilie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 galbenus, pentru uns
pentru umplutura:
- 500 g mix afine si zmeura
- 300 g zahar tos
- 2-3 linguri pesmet
- 2 pliculete zahar vanilat
Mod de preparare:
Pentru aluat, tai untul cuburi şi amesteci cu făina, praful de copt, sarea, zahărul şi apa.
Amesteci aluatul şi apoi adaugi zeama de lămâie şi vanilia. Continui să frămânţi până se omogenizează
. Pui coca într-o folie şi o introduci la frigider 30 de minute. Scoţi aluatul de la rece şi-l tai în două. Intinzi o foaie.
Cu ea îmbraci o formă de tartă, lăsând să atârne aluat peste margini, apoi presari pesmetul.
Amesteci într-un vas mixul de fructe, păstrezi câteva pentru decor, cu zahărul tos si zahărul vanilat.
Pui umplutura de fructe şi îndepărtezi cu un cuţit surplusul de aluat.
Intinzi coca rămasă şi tai fâşii subţiri de aluat pe care le pui deasupra mixului de fructe, pentru a obţine o „reţea” crocantă.
Baţi gălbenuşul şi ungi tarta. Coci, la foc potrivit, până se rumeneşte. Laşi să se răcească în formă. Când serveşti, decorezi tarta cu fructe proaspete.
Tartă cu zmeură si afine
Pofta buna!