Tarta cu zmeura, crema de branza si vanilie
PrinteazaTarta cu zmeura, crema de branza si vanilie din: făină, unt nesarat, sare, zahar tos, oua, brânză de vaci, zahăr, smântână, esenţă de vanilie, zeama de lamaie, zmeură sau căpşuni, unt.
- 220 g făină
- 110 g unt nesărat
- 1 vârf cuţit de sare
- 50 g zahăr tos
- 1 ou bătut
Pentru cremă:
- 200 g brânză de vaci
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 100 ml smântână
- esenţă de vanilie
- zeama de la o lămâie
- 200 g zmeură sau căpşuni
Pentru uns:
- 20 g unt
Mod de preparare:
Intr-un vas pui făina cernută şi sarea. Separat, mixezi untul şi zahărul, adaugi oul bătut şi mixezi în continuare, pană când acesta este complet încorporat, adaugi făina şi amesteci până se formează un aluat, pe care-l împachetezi într-o folie alimentară.
Ţii lafrigider 20 de minute.
Scoţi aluatul şi-l întinzi. Ungi o formă le tartă cu unt şi pui aluatul. Impachetezi tarta cu folie de aluniniu şi o dai la frigider 20 de minute.
Scoţi tava, pui hârtie de copt peste aluat şi presari boabe de fasole sau de orez.
Laşi la cuptor până se rumeneşte aluatul. Scoţi tava din cuptor, dai la o parte hârtia de copt şi laşi să se răcească.
Mixezi brânza de vaci până devine pufoasă.
Adaugi zahărul şi mixezi până când acesta se topeşte. încorporezi ouăle, smântână, esenţa de vanilie, zeama de lămâie pâni obţii o cremă spumoasă şi moale.
Torni crema peste aluatul răcit şi încorporezi fructele. Laşi la cuptor 30-35 de minute.
Tarta cu zmeura, crema de branza si vanilie
Pofta buna!