Tarta cu zmeura si mascarpone
PrinteazaTarta cu zmeura si mascarpone din: oua, zahar, nuci, amidon, mascarpone, smantana, zmeura.
Ingrediente:
- 5 albuşuri
- 200 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- 1 lingură amidon
- 1 praf de sare
- 1 cutie mascarpone
- 100 ml smântână pentru frişcă
- 2 linguri zahăr pudră
- 500 g zmeură pentru decor
Mod de preparare:
Tarta cu zmeura si mascarpone: Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se bate până se dizolvă. Se adaugă amidonul şi nuca şi se încorporează uşor.
Toarnă aluatul într-o formă de tartă, tapetată cu hârtie de copt şi se introduce în cuptorul încălzit, timp de 40 de minute.
Scoate blatul din formă şi se lasă să se răcească.
Clăteşte zmeura şi se întinde pe o hârtie absorbantă. Se bate frişca, adăugând o lingură de zahăr pudră. Mascarpone se amestecă bine cu cealaltă lingură de zahăr, până se face ca o cremă moale.
Amestecă cele două compoziţii şi se întinde crema pe blat. Se decorează cu zmeură, apoi se dă tarta la frigider ca să se întărească puţin crema.
Pofta buna!