Tarta cu zmeura si nuca de cocos
PrinteazaTarta cu zmeura si nuca de cocos din: zmeura, gem de capsuni, zahar pudra, nuca de cocos uscata, esenta de vanilie, unt, faina, ou, fructe de padure si faina.
Ingrediente:
- 175 g zmeură decongelată şi uşor zdrobită
- 1/4 cană cu gem de căpşuni
- 75 g zahăr pudră
- 50 g nucă de cocos uscată
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
- 25 g unt topit
- 50 g făina
- 1 gălbenuş de ou, bătut
- zahăr suplimentar pentru decor
- fructe de pădure pentru ornat
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 130 g unt tăiat în pătrăţele
- 1 gălbenuş de ou
- 1-2 linguri cu apă foarte rece
Mod de preparare:
Pentru umplutură: Pune zmeura, zahărul gemul, nuca de cocos şi vanilia într-un castron mare, toarnă untul topit, presară făina şi amestecă bine pentru a le combina. Lasă deoparte.
Pentru aluat: Amestecă făina cu untul şi gălbenuşul folosind un mixer, până obţii un aluat asemănător cu un pesmet. Adaugă puţină apă şi mixează până obţii o pastă.
Scoate aluatul din castron, modelează o bilă, înveleşte-o în folie şi las-o la frigider timp de 1 oră.
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Scoate aluatul din frigider şi taie-l în jumătate. Intinde o jumătate şi acoperă baza unei tăvi rotunde cu diametrul de 22 cm.
Intinde aluatul rămas şi decupează diferite forme. Toarnă în tavă umplutura şi acoperă cu formele din aluat. Unge deasupra cu gălbenuş de ou şi presară zahărul suplimentar. Coace tarta timp de 30 de minute.
Scoate-o din cuptor şi las-o să se răcească înainte de a o tăia. Decorează cu fructe de pădure, dacă vrei.
Tarta cu zmeura si nuca de cocos
Pofta buna!