Tartă cu zmeură

Printeaza

O reteta de tarta cu zmeura din: unt, zahar tos, ou, faina, lapte, baton de vanilie, zahar pudra, faina de porumb, galbenusuri, smantana, zmeura si gem de zmeura.

Ingrediente:Tartă cu zmeură

Aluat dulce:

  • 125 g de unt nesărat, topit la temperatura camerei
  • 90 g de zahăr tos
  • 1 ou mare
  • 250 g de făină albă, plus o cantitate suplimentară pentru pudrat
  • 1 lingură de apă foarte rece (dacă este necesar)

Cremă de vanilie:

  • 250 ml de lapte integral
  • 1/2 baton de vanilie, tăiat pe verticală, plus seminţele
  • 50 g de zahăr pudră
  • 20 g de făină de porumb
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 ml de smântână grasă

Topping:

  • aproximativ 700 g de zmeură curăţată
  • 2-3 linguri de gem de zmeură fără seminţe, pentru glazură
  • 1 lingură de apă fiartă (dacă este necesar)

 

Mod de preparare:

Pentru a pregăti aluatul, amestecaţi untul cu zahărul până când se omogeni­zează. Adăugaţi oul şi amestecaţi 30 de secunde. Puneţi făina şi mai ameste­caţi câteva secunde, până obţineţi o compoziţie omogenă, turnând puţină apă dacă este necesar. Frământaţi uşor pe o suprafaţă tapetată cu făină.

Formaţi un disc, înveliţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l la rece 30 de minute. Rulaţi aluatul pe o suprafaţă tapetată cu făină până capătă grosimea unei monede. Folosiţi-l pentru a îmbrăca o formă de tartă de 23-25 cm, cu fund detaşabil. Lăsaţi forma la rece cel puţin 30 de minute.

Pentru crema de vanilie, puneţi într-un vas laptele, seminţele şi batonul de vanilie şi 1 lingură de zahăr. Lăsaţi totul la foc domol până când laptele ajunge aproape să dea în clocot. între timp, bateţi într-un bol restul de zahăr, făina de porumb şi gălbenuşurile. Când laptele începe să fiarbă, turnaţi-l încet în compoziţie, amestecând continuu. Clătiţi vasul. Treceţi amestecul printr-o sită fină înapoi în vas.

Puneţi din nou la foc mic, până când se formează o cremă groasă. Treceţi crema printr-o sită într-un bol curat şi lăsaţi-o să se răcească, amestecând din când în când, pentru a nu se forma crustă.

Preîncălziţi cuptorul la 200°C (cuptor electrici/treapta 6 (cuptor cu gaz). Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt, puneţi în ea forma de tartă şi daţi-o la cuptor 15-20 de minute. Scoateţi hârtia şi mai lăsaţi aluatul la cuptor 5 minute pentru ca acesta să se coacă şi în partea inferioară. Lăsaţi-l să se răcească 10 minute, apoi scoateţi-l şi aşezaţi-l pe un grătar.

Bateţi smântână până se întăreşte, apoi amestecaţi-o cu crema de vanilie. Lăsaţi totul la rece. Aşezaţi un strat subţire de cremă de vanilie în forma cu aluatul. Aranjaţi zmeura deasupra. încălziţi puţin gemul de zmeură, subţiindu-l cu apă fiartă, dacă este necesar, apoi întindeţi-l cu o pensulă peste fructe, pentru a le glazura. Ideal este ca tarta să fie consumată în aceeaşi zi, după ce a fost lăsată să se răcească.

Tartă cu zmeură

Tartă cu zmeură

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.