Tartar de căpşuni, mentă şi lime
PrinteazaO reteta de tarta de capsuni, menta si lime din: capsuni, lime, zahar brun si frunze de menta.
- 10 capsuni
- 2 lime
- 2 linguri zahar brun
- 5-6 frunze de menta
Mod de preparare:
Spală căpşunile foarte bine sub jet de apă rece şi curăţă-le de codiţe. Usucă-le cu hârtie absorbantă şi taie-le cubuleţe mici cu un cuţit cu lama subţire şi foarte bine ascuţită.
Spală cele două lime şi curăţă-le cu un cuţit econom, îndepărtează partea albă care a mai rămas eventual şi toacă mărunt coaja. Stoarce o lime şi toarnă zeama peste căpşuni. Adaugă şi coaja tocat.
Presară zahărul brun şi aromatizează cu frunzele de mentă tăiate fâşiuţe foarte subţiri. Amestecă foarte uşor toate ingredientele şi lasă-le să se marineze cel puţin 20 de minute.
Serveşte acest tartar cu îngheţată, umple cu el tarte cu cremă sau amestecă-l cu iaurt.
Tartar de căpşuni, mentă şi lime
Pofta buna!