Tartar cu ardei grasi asortati
PrinteazaTartar cu ardei grasi asortati din: ardei grasi, ulei, lamai, cimbru, busuioc, sare, piper.
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi verzi
- 1 ardei gras galben
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 lămâi
- 4 fire de cimbru
- 4 fire busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge grilul cuptorului. Se aşază ardeii graşi pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu şi se frig 20 minute, întorcându-i pe toate feţele. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.
Se decojesc ardeii şi se taie în două; se curăţă de cotoare şi seminţe, iar pulpa se taie cubuleţe. Se aşază înt-un bol, se amestecă, se sărează şi se piperează.
Se storc lămâile şi se amestecă sucul într-un bol cu ulei de măsline, sare şi piper. Această vinegretă se toarnă peste ardei şi se dă la frigider.
Cu puţin timp înainte de servire, se repartizează compoziţia de ardei în 4 inele mari aşezate pe 4 farfurii. Se decorează cu frunze de busuioc şi cimbru şi se serveşte foarte rece.
Pofta buna!