Tartar cu ardei si busuioc
PrinteazaTartar cu ardei si busuioc din: ardei grasi, ulei, lamai, cimbru, busuioc, sare, piper.
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi verzi
- 1 ardei gras galben
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 lămâi
- 4 fire de cimbru
- 4 fire busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge grilul cuptorului.
Se aşază ardeii graşi pe o tavă acoperită cu folie de aluminiu şi se frig 20 minute, întorcându-i pe toate feţele. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.
Se decojesc ardeii şi se taie în două; se curăţă de cotoare şi seminţe, iar pulpa se taie cubuleţe. Se aşază înt-un bol, se amestecă, se sărează şi se piperează.
Se storc lămâile şi se amestecă sucul într-un bol cu ulei de măsline, sare şi piper. Vinegreta se toarnă peste ardei şi se dă la frigider.
Se decorează cu frunze de busuioc şi cimbru.
Pofta buna!