Tartar de capsune din: coaja de portocala, coaja de lamaie, vin alb, apa, fructoza, seminte de anason si capsune. Ingrediente: coaja rasa fin de la 2 portocale coaja rasa fin de la 1 lamaie 1 lingura cu vin alb sec 10 cl apa 1 lingura cu fructoza (sau 2 linguri cu zahar pudra) 2 seminte […]
Tartar de peşte cu portocală
PrinteazaO reteta delicioasa de tartar de peste cu portocala din: peste spada, portocale, feniculi, lamaie, piper rosu, marar, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 700 g peşte-spadă
- 2 portocale
- 2 feniculi
- 1 lămâie
- 1 linguriţă de piper roşu
- 1 fir de mărar
- 1/2 pahar de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Bateţi sucul de lămâie strecurat cu sarea, piperul negru şi uleiul de măsline.
Curăţaţi şi spălaţi feniculii, scoţând învelişul tare; tăiaţi-i felii subţiri.
Curăţaţi portocalele întregi, despărţiţi felioarele, amestecaţi-le cu feniculii într-un castron de salată şi aromatizaţi cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie.
In sucul de lămâie rămas adăugaţi mărarul tocat nu prea mărunt.
Faceţi grămăjoare de peşte-spadă şi puneţi-le pe un pat de felii de feniculi şi de portocale aşezate intercalat, ca o vârtelniţă.
Asezonaţi cu sucul cu mărar şi serviţi imediat.
Tartar de peşte cu portocală
Poftă bună!
poate iti place si:
Tartar de capsune
Tartar de ton
Tartar de ton din: ton, lamaie verde, ulei de susan, ulei de masline, sos de soia, ghimber, coriandru verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 300 g ton 3 buc limete (lamaie verde) o lingura ulei de susan 6 linguri ulei de masline 3 linguri sos de soia o lingura ghimber o legatura coriandru verde […]
Pofta buna!