Tartar de somon cu branză proaspătă de capră

Printeaza

Tartar de somon cu branză proaspătă de capră 

Ingrediente:Tartar de somon cu branză proaspătă de capră

  • 7-8 linguri de ulei de măsline
  • zeamă de la două lămâi
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de arpagic
  • 600 g de file de somon extra
  • 200 g brânză proaspătă de capră
  • 400 g de lăptucă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi 5 linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, jumătate din mărar şi jumătate din arpagicul mărunţit. Săraţi şi piperaţi.

Tăiaţi somonul în bucăţele şi lăsaţi-l la marinat timp de 30 de minute. Scoateţi, apoi, somonul şi păstraţi marinata. Bucăţile de somon trebuie să fie mari, pentru a face din ele tartar.

Inmuiaţi brânza de capră cu o lingură de ulei de măsline, amestecând-o cu furculiţa. Potriviţi de piper. Incorporaţi-o în marinată şi bateţi cu un tel până când obţineţi o cremă groasă. Adăugaţi tartarul de somon. Amestecaţi energic pentru a obţine o pastă consistentă.

Umpleţi boluri unse cu ulei. Acoperiţi-le cu folie şi lăsaţi 2 ore la frigider. Când serviţi, puneţi frunzele de lăptucă pe farfurii.

Răsturnaţi cu o mişcare energică bolurile în centrul farfuriei, adăugaţi verdeţurile păstrate pentru decor şi, eventual, un pic de vinegretă, pe marginea farfuriei.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.