Tartar de somon cu branză proaspătă de capră
PrinteazaTartar de somon cu branză proaspătă de capră
- 7-8 linguri de ulei de măsline
- zeamă de la două lămâi
- 1/2 legătură de mărar
- 1/2 legătură de arpagic
- 600 g de file de somon extra
- 200 g brânză proaspătă de capră
- 400 g de lăptucă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi 5 linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, jumătate din mărar şi jumătate din arpagicul mărunţit. Săraţi şi piperaţi.
Tăiaţi somonul în bucăţele şi lăsaţi-l la marinat timp de 30 de minute. Scoateţi, apoi, somonul şi păstraţi marinata. Bucăţile de somon trebuie să fie mari, pentru a face din ele tartar.
Inmuiaţi brânza de capră cu o lingură de ulei de măsline, amestecând-o cu furculiţa. Potriviţi de piper. Incorporaţi-o în marinată şi bateţi cu un tel până când obţineţi o cremă groasă. Adăugaţi tartarul de somon. Amestecaţi energic pentru a obţine o pastă consistentă.
Umpleţi boluri unse cu ulei. Acoperiţi-le cu folie şi lăsaţi 2 ore la frigider. Când serviţi, puneţi frunzele de lăptucă pe farfurii.
Răsturnaţi cu o mişcare energică bolurile în centrul farfuriei, adăugaţi verdeţurile păstrate pentru decor şi, eventual, un pic de vinegretă, pe marginea farfuriei.
Poftă bună!