Tartar de somon cu sparanghel si rucola
PrinteazaTartar de somon cu sparanghel si rucola din: sparanghel, lamaie, somon afumat, ulei de masline, frunze de rucola, piper.
- 4 fire sparanghel
- 1 lamaie
- 400 g somon afumat
- ulei de masline
- frunze de rucola
- piper
Mod de preparare:
Punem la fiert 1/2 l de apă cu sare. Când clocoteşte, punem firele de sparanghel. Le fierbem 5 minute şi le scoatem pe o strecurătoare. Tocăm mărunt somonul. îl punem într-un bol, adăugăm sucul de lămâie, piper şi o lingură de ulei de măsline. Amestecăm bine.
Montăm somonul pe două farfurii. Punem jumătate din cantitatea de somon pe fiecare farfurie şi modelăm cu mâna. Deasupra punem frunze de rucola şi fire de sparanghel tăiate pe jumătate. Stropim totul cu suc de lămâie şi păstrăm la rece până în momentul servirii.
Tartar de somon cu sparanghel si rucola
Pofta buna!