Tartar de vitel
PrinteazaO reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper, vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou.
- 400 g carne de vitel
- sare
- piper
- 125 ml vermut
- 1 gulie
- 70 ml smantana
- 1 foaie gelatina
- 1 ou
Mod de preparare:
Se fierbe vermutul până ce-şi reduce volumul la 30%. Se taie cuburi gulia, se fierbe până se înmoaie şi se pasează cu blenderul; se adaugă smântână şi vermut, sare şi piper.
Se strecoară piureul. Se înmoaie gelatina în apă rece şi se dizolvă la foc moale; se adau gă piureul cald şi se amestecă.
Carnea se curăţă de grăsime şi zgârciuri. Se taie fâşii lungi de cca 10 cm şi se derulează folosind un cuţit ascuţit, apoi se bate.
Se repartizeaza pe carne un strat subtire de crema de gulii; se ruleaza strans si se infasoara in folie transparenta si apoi in folie de aluminiu.
Se da la congelator. Inainte de servire se scoate din congelator si se decongeleaza; se taie felii subtiri cu un cutit; se sareaza si se pipereaza.
Tartar de vitel
Pofta buna!