Tartar din piept de raţă
PrinteazaTartar din piept de raţă
- 2 haşme
- 3 castraveciori
- 10 căpăţâni de arpagic
- 2 piepturi de raţă
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1/2 linguriţă de piper negru măcinat
- o lingură de oţet balsamic
- 1 gălbenuş de ou (facultativ)
- o salată de creson
- puţin pătrunjel tocat
- sare
Mod de preparare:
Decojiţi şi tăiaţi mărunt cepele. Tocaţi mărunt castraveciorii şi arpagicul. Indepărtaţi pielea de pe pieptul de raţă, precum şi orice urmă de grăsime, păstrând doar carnea, pe care o tăiaţi în bucăţele mici.
Intr-o salatieră, amestecaţi uleiul de măsline, haşmele, castraveciorii, arpagicul, piperul negru, sarea, oţetul balsamic şi gălbenuşul de ou. Bateţi cu un tel. Adăugaţi pieptul de raţă. Amestecaţi energic pentru a se impregna bine toate bucăţelele. Puneţi la frigider cel puţin o oră.
Aranjaţi porţii individuale în boluri mai mari. Pentru a servi, puneţi preparatul în centrul farfuriei şi înconjuraţi cu creson. Decoraţi deasupra cu pătrunjel şi adăugaţi un strop de vinegretă (ulei de măsline şi oţet balsamic) peste salată.
Pofta buna!