carne de porc, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper negru. Ingrediente: Carne de porc (aproximativ 800 g, tăiată în bucăți pentru friptură) Ulei de măsline (3 linguri) Rozmarin proaspăt tocat (1 lingură) Usturoi mărunțit (3 căței) Sare (1 linguriță) Piper negru măcinat (1/2 linguriță) Mod de […]
Tartar de somon pe felii de castravete
PrinteazaTartar de somon pe felii de castravete din: file de somon, castravete, ceapa, ceapa de tuns, capere, zeama de lamaie, marar, maioneza, rosii cherry, frunze de andiva, sare, piper.
Ingrediente:
- 750 g file de somon foarte proaspat
- 1 castravete de sera
- 4 linguri ceapa (de apa sau rosie) tocata foarte marunt
- 4 linguri ceapa de tuns, tocata marunt
- 1 lingura capere, taiate bucati
- 3 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri marar tocat
- 6 linguri maioneza
- 12 rosii cherry, taite jumatati
- 4 frunze de andiva sau cicoare, pentru servit
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Tartar de somon pe felii de castravete: Tocaţi mărunt somonul cu un cuţit bine ascuţit (nu-l daţi prin maşină!). Ţineţi-l la rece până îl veţi servi.
Tăiaţi castravetele în rondele extrem de subţiri. Amestecaţi într-un castronaş ceapa, ceapa de tuns, mărarul, caperele, zeama de lămâie şi maioneza.
Săraţi şi piperaţi după gust. Păstraţi la rece până în momentul servirii. Când serviţi, amestecaţi acest sos cu jumătăţile de roşii.
Aranjaţi în cerc feliile de castravete pe un platou. în centru, puneţi maioneza cu roşii. Puneţi peştele tocat pe feliile de castravete.
Ornaţi cu frunze de andivă şi serviţi imediat.
Pofta buna!
Salată de hribi și quinoa cu dressing de iaurt și lămâie
din: quinoa, apa, sare, piper, hribi, ulei de masline, iaurt, suc de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 1/2 cană de quinoa 1 cană de apă Sare și piper după gust 200 g hribi proaspeți 1 lingură de ulei de măsline pentru călit hribii 2 linguri […]