Tartar de ton cu castravete din: ton, castravete, capere, otet, ulei, busuioc, ardei, patrunjel, piper, marar, lamaie. Ingrediente: 500 g ton 1 castravete murat 2 linguri de capere la borcan 1 lămâie oţet de vin alb ulei de măsline 1 fir de busuioc 1 ardei iute tocat mărunt 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt piper mărar pentru […]
Tartar de somon cu ghimbir si maioneza
PrinteazaTartar de somon cu ghimbir si maioneza din: ou, somon, ulei de masline, sos de soia, ghimbir, ceapa, galbenusuri, ulei de masline, lamaie.
- 1 ou
- 250 g somon fara piele
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 ceapa frantuzeasca
- 1 lingura ceapa verde tocata
maioneza:
- 3 galbenusuri
- 200 ml ulei de masline
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Maioneză: se bat gălbenuşurile şi se înglobează treptat uleiul de măsline, turnând în fir subţire.
Se adaugă sare, coajă şi suc de lămâie şi se dă maioneza la frigider cca 1 oră. Se fierbe oul tare (10 min.).
Se taie cuburi carnea de somon şi se amestecă împreună cu ulei de măsline, sos de soia, ghimbir, ceapă verde şi ceapă franţuzească tocate.
Se sărează după gust.
Pe farfurii se aşază câte o oglindă de maioneză, se montează porţia de tartar şi se rade deasupra oul.
Tartar de somon cu ghimbir si maioneza
Pofta buna!
poate iti place si:
Tartar de rata
Tartar de rata din: piept de rata, ulei, hasme, castraveciori, arpagic, otet, piper, sare, creson. Ingrediente: 2 haşme 3 castraveciori 10 căpăţâni de arpagic 2 piepturi de raţă 3 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriţă de piper negru măcinat o lingură de oţet balsamic 1 gălbenuş de ou (optional) o salată de creson pătrunjel […]
Pofta buna!