Tartar de somon cu votcă

Printeaza

Tartar de somon cu votca din: somon, votca, rucola, galbenusuri, ulei de mustar extravirgin, mustar, lamaie, ulei de floarea soarelui, civeta, sare, piper, ridichi si salata verde.

Ingrediente:

  • 400 g somon proaspăt
  • 1 pahar votcă
  • 250 g rucola
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 lămâie
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 legătură civetă (sau ceapă verde)
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 4 ridichi
  • 1 salată verde

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron gălbenuşurile, muştarul, zeama de la 1/2 lămâie şi 1 lingură de ulei de floarea-soarelui.

Freacă ingredientele cu un tel, turnând restul de ulei în fir subţire, până când obţii o maioneză densă şi compactă.

Pune sare, după gust, şi adaugă civeta tocată.

Scoate eventualele oase ale peştelui şi curăţă-1 de piele. Toacă-1 şi pune-1 într-un castron. Adaugă 2 linguri ulei de măsline, sare şi piper, după gust, zeama de la cealaltă jumătate de lămâie şi votca, apoi amestecă bine.

Spală şi toacă rucola, apoi încorporeaz-o în compoziţia cu somon. Lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele şi serveşte tartarul cu maioneză şi civetă tocată, decorat cu câteva frunze de salată verde şi ridichi.

Dacă nu vrei să foloseşti votcă, o poţi înlocui cu sucul de la 50 g ghimbir ras şi stors.

 

Tartar de somon cu votcă

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.