Sandvis cu peste si sos din: file de peste, ou, fulgi de porumb, cartofi dulci, ulei de masline, chifle, frunze de salata, lamaie, maioneza, castarveciori murati si capere. Ingrediente: 300g file de peşte fără piele 1 ou mare bătut 50g fulgi de porumb, mărunţiţi în blender sau zdrobiţi 3 cartofi dulci, tăiaţi pe lung în […]
Tartar de ton – Tartar de peste
PrinteazaTartar de ton din: ton, lamaie verde, ulei de susan, ulei de masline, sos de soia, ghimber, coriandru verde, ardei iute, sare si piper.
Ingrediente:
- 300 g ton
- 3 buc limete (lamaie verde)
- o lingura ulei de susan
- 6 linguri ulei de masline
- 3 linguri sos de soia
- o lingura ghimber
- o legatura coriandru verde
- un ardei iute rosu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă tonul mărunt.
Se rade limeta, coaja se pune într-un castron, apoi se stoarce sucul, se rade ghimberul în castron, se adaugă puţin ulei de susan, apoi se adaugă aceeaşi cantitate de ulei de măsline ca şi suc de lămâie.
Se condimentează cu sas de soia, se asezonează cu sare şi piper.
Se adaugă tonul şi se amestecă, se lasă să stea 10 minute.
Inainte de servire se adaugă frunzele fie coriandru.
Ardeiul iute se curăţă de seminţe, se taie mărunt şi se presară ca decor peste tartar.
Poate fi servit pe o frunză de salată verde sau pe pâine prăjită.
Tartar de ton
Pofta buna!
poate iti place si:
Cod în crustă de plante aromatice
Codul este una dintre speciile de peşte cu carne tare, de aceea el se găteşte de regulă folosindu-se metodele obişnuite pentru prepararea cărnii şi nu a peştelui. Acest lucru îl ilustrează şi următoarea reţetă de cod în crustă de plante aromatice. Fileurile de peşte sunt acoperite cu un amestec de pătrunjel, arpagic verde, eventual coriandru […]
Pofta buna!