Tartar de ton cu usturoi din: usturoi, galbenusuri, ulei de masline, file de ton, suc de lamaie, ardei iute, hasme, arpagic, laptuca, rosii, masline, sare, piper.
Ingrediente:
5 căţei de usturoi
2 gălbenuşuri
25 cl de ulei de măsline
600 g de file de ton foarte proaspăt
sucul a 3 lămâi
1 ardei iute
4 haşme
1 grămadă de arpagic
1 lăptucă
12 roşii cherry
12 măsline verzi fără sâmbure
sare
piper
Mod de preparare:
Pisaţi usturoiul într-un mojar, până îl transformaţi în pastă.
Adăugaţi gălbenuşurile, un pic de sare şi piper.
Turnaţi treptat uleiul de măsline şi amestecaţi ca pentru maioneză.
Puneţi mujdeiul într-o sosieră.
Tamponaţi tonul, apoi răzuiţi-l fin cu un cuţit.
Stropiţi-l cu suc de lămâie. Săraţi-l, piperaţi-l şi amestecaţi
. Puneţi deoparte.
Spălaţi ardeiul iute, înlăturaţi sâmburii şi tăiaţi-l în bucăţele.
Mărunţiţi haşmele şi arpagicul. Amestecaţi toate acestea cu tonul.
Adăugaţi condimente după gust.
Fasonaţi bucăţile de ton tartar într-un bol, apoi puneţi porţiile în farfurii pe un pat de lăptuci.
Decoraţi cu roşii cherry tăiate pe jumătate şi cu măsline.
Tortilla umpluta cu ton din: lime, ulei de masline, chimen, chili, ton, tortilla, sare, piper mango, fasole nagra, ceapa, coriandru, avocado. Ingrediente: coaja de la 1 lime sucul de 1 1/2 lime 2 linguri de ulei de măsline 1/2 linguriță de chimen măcinat praf de chili 1 linguriță 1 cățel de usturoi tocat 2-3 bucati ton […]
Tartar de ton cu sos de soia din: ton, ceapa, lamaie, sos de soia, ulei, lamaie, piper. Ingrediente: ton ceapă roşie lămâie sos de soia ulei de măsline zeamă de lămâie piper Mod de preparare: Taie tonul cubuleţe şi pune-l într-un bol. Presară deasupra două linguriţe cu solzişori de ceapă, trei linguriţe cu zeamă de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.