Tarte cu ansoa
PrinteazaO reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper.
- 300 g făină
- 125 g unt
- un ou
- un sfert de linguriţă de sare
- 300 g brânză de capră
- un borcănel fileuri de anşoa
- un avocado
- 5 căţei de usturoi
- o limetă
- pătrunjel
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron se mixează untul împreună cu ouăle, sare şi piper după gust. Când au căpătat aspectul unei creme se adaugă făina cernută şi se frământă până rezultă un aluat omogen, nelipicios.
Se înfăşoară în folie de plastic şi se introduce la rece pentru minimum 30 de minute. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se decupează rondele cu o formă pentru biscuiţi sau cu o ceaşcă de cafea şi se îmbracă cu ele forme de tartă unse cu unt.
Se înţeapă cu dinţii unei furculiţe, se aşază pe o tavă de copt şi se introduc in cuptorul încins.
Se coc la foc potrivit 10-12 minute, având grijă să nu se ardă. Se lasă să se răcească zece minute în forme, se scot şi se lasă să se răcească complet.
Se pun în forme bucăţele mici de brânză, fileuri de anşoa amestecate cu usturoi pisat şi cuburi de avocado stropit cu suc de limetă.
Tarte cu ansoa
Pofta buna!