Tarte aperitiv cu spanac si oua

Printeaza

Tarte aperitiv cu spanac si oua din: unt, galbenus, smantana, sare, faina, spanac, albus, ricotta, smantana, rosii cherry, oua de prepelita, sare.

Ingrediente:Tarte_aperitiv_cu_spanac_si_oua

pentru aluat:

  • 150 g unt
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 praf de sare
  • faina

pentru umplutura:

  • 400-500 g spanac
  • 1 labus
  • 300 g urda sau ricotta
  • 100 g smantana
  • 10-12 rosii cherry
  • oua de prepelita
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci faina cernuta, untul moale, la temperatura camerei, smantana, galbenusul si sarea. Framanti un aluat potrivit de tare, pe care il modelezi sub forma de sfera, il invelesti in folie de plastic si il pastrezi in frigider 20-30 de minute.

Pentru umplutura, cureti spanacul, il speli si il oparesti, dupa care il scurgi si il toci. Amesteci spanacul, urda, smantana si albusul batut cu un praf de sare.

Intinzi aluatul pentru tarte in foaie groasa de 5 mm si imbraci cu aluat formele pentru tarte. Intepi aluatul in cateva locuri si introduci formele in cuptor, la foc mediu, pentru 5 minute.

Scoti formele din cuptor, umpli cu spanac 2/3 din volumul tartelor si in fiecare pui cate doua rosioare si continutul cate unui ou de prepelita, intr-o adancitura facuta cu dosul linguritei. Le coci la foc mic, pana se coaguleaza oul.

Tarte aperitiv cu spanac si oua

Tarte_aperitiv_cu_spanac_si_oua

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.