Tarte aperitiv cu spanac si oua
PrinteazaTarte aperitiv cu spanac si oua din: unt, galbenus, smantana, sare, faina, spanac, albus, ricotta, smantana, rosii cherry, oua de prepelita, sare.
pentru aluat:
- 150 g unt
- 1 galbenus
- 2-3 linguri smantana
- 1 praf de sare
- faina
pentru umplutura:
- 400-500 g spanac
- 1 labus
- 300 g urda sau ricotta
- 100 g smantana
- 10-12 rosii cherry
- oua de prepelita
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci faina cernuta, untul moale, la temperatura camerei, smantana, galbenusul si sarea. Framanti un aluat potrivit de tare, pe care il modelezi sub forma de sfera, il invelesti in folie de plastic si il pastrezi in frigider 20-30 de minute.
Pentru umplutura, cureti spanacul, il speli si il oparesti, dupa care il scurgi si il toci. Amesteci spanacul, urda, smantana si albusul batut cu un praf de sare.
Intinzi aluatul pentru tarte in foaie groasa de 5 mm si imbraci cu aluat formele pentru tarte. Intepi aluatul in cateva locuri si introduci formele in cuptor, la foc mediu, pentru 5 minute.
Scoti formele din cuptor, umpli cu spanac 2/3 din volumul tartelor si in fiecare pui cate doua rosioare si continutul cate unui ou de prepelita, intr-o adancitura facuta cu dosul linguritei. Le coci la foc mic, pana se coaguleaza oul.
Tarte aperitiv cu spanac si oua
Pofta buna!